Εθελοντική Αιμοδοσία 12 Ιουλίου 2020 στην Αγία Μαρίνα Ηλιόπουλος

Εθελοντική Αιμοδοσία 12 Ιουλίου 2020 στην Αγία Μαρίνα Ηλιόπουλος

Αρ. πρωτ.: 44/2020

Αγαπητοί αιμοδότες,

Με την επιστολή αυτή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την εθελοντική αιμοδοσία που θα λάβει χώρα στο Ναό μας την Κυριακή 12 Ιουλίου 2020.

Κατόπιν των δύσκολων και πρωτόγνωρων καταστάσεων που ζήσαμε όλοι μας, λόγω της  πανδημίας του κορωνοϊού, είμαστε και πάλι σε θέση να τελέσουμε την εθελοντική αιμοδοσία στο Ναό μας, όπως πραγματοποιούταν τα τελευταία 40 και πλέον συναπτά έτη, έχοντας με αυτόν τον τρόπο προσφέρει ο καθένας και η καθεμία από εμάς, στο μέτρο του δυνατού, αίμα για τον συνάνθρωπό μας που πάσχει. Ήρθε και πάλι η στιγμή όπου με χαρά θα προσφέρουμε λίγο χρόνο από τη ζωή μας συμμετέχοντας στην εθελοντική αιμοδοσία για να σώσουμε μια ζωή, που μπορεί να είναι ο αδερφός μας, ο φίλος μας, μα προ πάντων ένας άγνωστος που ζητά την βοήθειά μας. Μια βοήθεια που προσφέρεται χωρίς κανένα κόστος, θυσιάζοντας μονάχα 10 λεπτά από τον πολύτιμο χρόνο μας.

Το τελευταίο διάστημα και ειδικά μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, οι ανάγκες αίματος αυξήθηκαν ραγδαία, καταδεικνύοντας το πόσο απαραίτητη είναι η συμμετοχή μας στην εθελοντική αιμοδοσία, ειδικά σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάει η πατρίδα μας αλλά και ολόκληρη η ανθρωπότητα.

Καλούμε λοιπόν όλους τους εθελοντές αιμοδότες να συμμετέχουν στην αιμοδοσία που θα τελεσθεί στο Ναό μας, ώστε με τη βοήθειά τους να μην λείψει ούτε μία μονάδα αίματος από του πάσχοντες αδελφούς μας. Ας δώσουμε χαρά και ελπίδα στους συνανθρώπους μας πραγματοποιώντας μία πράξη θυσιαστικής αγάπης. Ας εορτάσουμε την χαρά της προσφοράς και της θυσίας λίγες μέρες προτού εορτάσουμε την Αγία και ένδοξη Μεγαλομάρτυρα Μαρίνα, την προστάτιδα της ενορίας μας.

Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Ιουλίου από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ναού «Πρωτοπρεσβύτερος Σπυρίδων Μανταδάκης», κάτω από το Ναό της Αγίας Μαρίνας (είσοδος από Αγίας Μαρίνας 39).

Η αιμοδοσία θα τελεσθεί σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις και τους κανόνες που έχουν θεσπιστεί από την πολιτεία για την προάσπιση της δημοσίας υγείας, τόσο για την προστασία του υγειονομικού προσωπικού όσο και των αιμοδοτών. 

Απαραίτητα έγγραφα για την συμμετοχή σας στην αιμοδοσία είναι:

  1. Έγγραφο ταυτοπροσωπίας (Ταυτότητα ή Διαβατήριο ή Δίπλωμα Οδήγησης),
  2. Ο Α.Μ.Κ.Α. (Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης)

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία μπορείτε να απευθύνεστε στον υπεύθυνο ιερέα της εθελοντικής δράσης της αιμοδοσίας π. Λάμπρο στο τηλέφωνο 6977 922135 είτε στον γραμματέα της επιτροπής αιμοδοσίας κ. Δημήτριο Ξεσφύγγη στο τηλέφωνο 6972 313256.

Για την Επιτροπή Αιμοδοσίας

Πρωτοπρεσβύτερος Λάμπρος Ξεσφύγγης