Παιδική Χορωδία Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Παιδική Χορωδία Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών

33 αγγελούδια που αγαπάνε την Ελληνική μουσική (Βυζαντινή και Παραδοσιακή) προσήλθαν στο κάλεσμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, μέσω του Εκκλησιαστικού Ιδρύματος Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής και έψαλλαν αλλά και τραγούδησαν αποδεικνύοντας ότι «το μέλλον είναι τα παιδιά μας».

Η «Παιδική Χορωδία Βυζαντινής Μουσικής» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, δημιουργήθηκε με τις ευλογίες και την προτροπή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, ο οποίος αποδεικνύει για άλλη μια φορά την αγάπη του για τα παιδιά και την Ελληνική μουσική τονίζοντας συχνά:

«Νά πλουτίσουμε τίς καρδιές τῶν παιδιῶν μέ δύο εἰδῶν Σοφίες, μέ πολιτισμό καί γράμματα, ἀλλά καί τήν χάρη τοῦ Θεοῦ». 

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Χορωδίας και Υπεύθυνος Μουσικής του Ιδρύματος κ. Γεώργιος Δεμελής, μαζί με την δασκάλα του τραγουδιού κα. Σοφία Μάνου, τον Πρωτοψάλτη κ. Απόστολο Ντέτσικα και την καθηγήτρια μουσικής κα. Αθανασία Κυριακίδου, καλωσόρισε τα παιδιά και ευχήθηκε να αγαπήσουν με όλη τους την καρδιά την μουσική της πατρίδας μας. Οι πρόβες θα γίνονται κάθε Σάββατο στις 11.30 π.μ. στον φιλόξενο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου της Ι.Α.Α. και θα δέχονται όλο το χρόνο παιδιά ηλικίας από 6 έως 16 χρόνων από όλες τις ενορίες της Ι.Α.Α. εντελώς δωρεάν.