Ξεκίνησαν οι μηχανές στα εργαστήρια δεξιοτήτων του ΚΕΣΟ μετά τον αγιασμό της 15ης  Νοεμβρίου

Ξεκίνησαν οι μηχανές στα εργαστήρια δεξιοτήτων του ΚΕΣΟ μετά τον αγιασμό της 15ης  Νοεμβρίου

Παραδόθηκαν  και επίσημα  προς χρήση τις σπουδάστριες δεξιοτήτων του ΚΕΣΟ, τα εργαστήρια κοπτικής ραπτικής & Κοσμετολογίας, που ιδρύθηκαν στην βάση των γραφείων του ΚΕΣΟ,   μετά τον  επίσημο αγιασμό,  που πραγματοποίησε το απόγευμα της Δευτέρας 15ης Νοεμβρίου ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Συμεών Βολιώτης -εκπροσωπώντας τον Μακαριώτατο, ο οποίος την ώρα των εγκαινίων, συνόδευε τους νέους Μητροπολίτης στο Προεδρικό Μέγαρο, ώστε να δώσουν τα διαπιστευτήρια τους.

Με την ίδρυση των εργαστηριών κοπτικής ραπτικής  & κοσμετολογίας (μανικιούρ- πεντικιούρ) στις σπουδάστριες των αντιστοίχων τμημάτων, το Κέντρου Στήριξης Οικογένειας(ΚΕΣΟ) –Εκκλησιαστικού Ιδρύματος της ΙΑΑ, εκπλήρωσε έναν ακόμα στόχο, διευρύνοντας τους χώρους των δραστηριοτήτων του ΚΕΣΟ, αλλά και τα περιουσιακά  στοιχεία του φορέα.

Στον αγιασμό συμμετείχαν, ο διάκονος π. Δημήτριος Μανώλης και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος κ. Κωνσταντίνος Πολίτης.

Ο  Πρωτοσύγκελλος π.. Συμεών Βολιώτης αφού μετέφερε τις ευχές και την αγάπη του Αρχιεπισκόπου στην διευθύντρια του ΚΕΣΟ κα Μ. Πίνη, στα μέλη του ΔΣ και σε όλους τους συνεργάτες, που συντελούν στις δραστηριότητες «Κέντρου» χαρακτηριστικά ανέφερε: «Το ΚΕΣΟ, αυτός ο οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής κοινωφελούς χαρακτήρα, αγκαλιάζει άγαμες μητέρες, μονογονεϊκές οικογένειες, ανθρώπους, που βρίσκονται σε αδυναμία, σε δυσκολία και είναι εμπερίστατοι.  

«Χαίρομαι που τα ρήματα των επιτευγμάτων του και της προσφοράς του τα κρατάει μέσα στην καρδιά του, ως θησαυρό πολύτιμο με σιωπή, με αγάπη, με ταπείνωση και με εμπιστοσύνη στο Θεό, διότι μόνο όποιος εμπιστεύεται το Θεό, έχει τη δύναμη να σιωπά».

Την σκυτάλη του λόγου από τον Πρωτοσύγκελλο της ΙΑΑ, έλαβε η Διευθύντρια του ΚΕΣΟ κα Μαίρη Πίνη (η ομιλία της εδώ). Στο τέλος της ομιλίας της, πραγματοποιήθηκε η απονομή των διπλωματών Proficiency

Στον αγιασμό παραβρέθηκαν η βουλευτής της ΝΔ της Β’ Αθηνών κα Σοφία Βούλτεψη, η Διευθύντρια Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αθηναίων Δρ Ευδοξία Ιωαννίδου, τα μέλη του ΔΣ του ΚΕΣΟ κυρίες Έφη Μπέκου, Μαρία Τατάρη, Σοφία Κώνστα-Πέππα &  ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Σπυρίδων Οικονομίδης, ο κ. Θύμιος Τσικνής μέλος της Ένωση Ξένων Ανταποκριτών, η κα Τσαμπίκα. Τσακίρη Διευθύντρια Λογιστηρίου του Ξενοδοχείου Χιλτον  & ο Στέλιος Τόγιας Υπεύθυνος Εταιρικής κοινωνικής Ευθύνης του  Ξενοδοχείου Χίλτον, η κα Μάτα Καλουδάκη από την Αδέσμευτη Κίνηση Γυναικών, τα διοικητικά στελέχη της ΙΑΑ κύριοι Γιάννης Μίχος & Νίκος Νικολάου από τις Διοικητικές υπηρεσίες της ΙΑΑ,  ο δικηγόρος κ. Ηλίας οι καθηγήτριες των τριών κύκλων μαθημάτων κυρίες  Μαρία Καράμπελα & Μαρία Τσαούση (Τμήμα Αγγλικών), Δάφνη Σιαμπλή και Μαρία Δεμέναγα (Κοπτικής Ραπτικής), Μάγδα Σωτηριάδου & Ζωή Σαχσανίδου (μανικιούρ- πεντικιούρ). Ακόμα παραβρέθηκαν οι μαθητές και οι μαθήτριες των νέων τμημάτων, καθώς και οι διπλωματούχοι του Proficiency

Της τελετής, είχε προηγηθεί ξενάγηση  & επιθεώρηση του Πρωτοσύγκελλου της ΙΑΑ στον χώρο από την Διευθύντρια του ΚΕΣΟ κα Μαίρη Πίνη.