Κέντρο Παιδείας, Πολιτισμού και Εθελοντισμού «Η ΑΓΙΑ ΦΙΛΟΘΕΗ»

 

 

Το «Κέντρο Παιδείας Πολιτισμού & Εθελοντισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών “Η Αγ. Φιλοθέη” είναι ένα νεοσύστατο Ίδρυμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Στο εν λόγω Ίδρυμα ανήκουν και οι Κατασκηνώσεις της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, οι οποίες εγκαινιάστηκαν από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμο στις 14 Ιουνίου του 2012.

Οι Κατασκηνώσεις περιλαμβάνουν χώρους εστίασης, κουζίνες, κολυμβητικές δεξαμενές, παιδικές χαρές, γήπεδα ομαδικών αθλημάτων, ιατρείο και αναρρωτήριο. Οι εγκαταστάσεις πληρούν όλες τις προϋποθέσεις ασφαλείας ώστε οι κατασκηνωτές να ζουν τη μοναδική εμπειρία της κατασκήνωσης σε ένα προστατευμένο και ελεγχόμενο φυσικό περιβάλλον. Ο τεχνολογικός εξοπλισμός που διαθέτει επιτρέπει την παρουσίαση εκπαιδευτικών – ψυχαγωγικών προγραμμάτων, ενώ παράλληλα προσφέρει τη δυνατότητα οργάνωσης επιμορφωτικών και πολιτιστικών σεμιναρίων και εκδηλώσεων.

Κάθε χρόνο φιλοξενούνται πάνω από 600 παιδιά όλων των ηλικιών, ενώ υπάρχουν κατασκηνωτικές περίοδοι για τους υποψήφιους ή νέους κληρικούς, τις ιερατικές οικογένειες και για τα παιδιά που διακονούν στο Ιερό.  Αξίζει να σημειωθεί, πως κατά τη διάρκεια της χρονιάς οι εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων είναι διαθέσιμες για ενορίες, σχολεία και άλλους μορφωτικούς και εκπαιδευτικούς φορείς.

Δ/ση: Θέση Μαρσόρι, Τ.Κ. 19011, Αυλώνας Αττικής. Τηλ.22950.41186 και 210-3245.098. email: info@filiaa.gr

 

Κατασκηνώσεις