Φιλοξενία Μαθητών από ΚΠΠΕ

Φιλοξενία Μαθητών από ΚΠΠΕ

Το Κέντρο Παιδείας Πολιτιστισμού και Εθελοντισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών φιλοξένησε το 3ο Γυμνάσιο Σερρών. Ανταποκρινόμενο στην πρόσκληση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ.κ. Ιερωνύμου,  το 3ο Γυμνάσιο Σερρών πραγματοποίησε εκδρομή στην Αττική, φιλοξενούμενο από το Κέντρο Παιδείας Πολιτισμού και Εθελοντισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στις εγκαταστάσεις των Κατασκηνώσεων στον Αυλώνα, με συνοδούς καθηγητές την Διευθύντρια, Χρυσάνθη Αραπάκη και τους καθηγητές Πέτρο Στεφανή, Αναστάσιο Καλούδη και Ζωή Καμπούρη.
Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στην Ακρόπολη, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Πολεμικό Μουσείο, το Αστεροσκοπείο, το πολιτιστικό κέντρο του Ελληνικού Κόσου και το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ενώ πραγματοποίησαν και μια εξόρμηση στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών.
Κορυφαία στιγμή για όλους η επίσκεψη του Μακαριωτάτου στη Κατασκήνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής στον Αυλώνα, όπου ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας μαζί με  τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών πατέρα Συμεών Βολιώτη παρέθεσαν δείπνο σε καθηγητές και μαθητές μέσα σε αναστάσιμη ατμόσφαιρα και εορταστικό κλίμα.
Κάθε χρόνο το Κέντρο Παιδείας Πολιτισμού και Εθελοντισμού, πριν την έναρξη της θερινής κατασκηνωτικής περιόδου, αξιοποιεί τις υποδειγματικές εγκαταστάσεις της Κατασκήνωσης στον Αυλώνα και αναλαμβάνει να σχεδιάσει και να οργανώσει το πρόγραμμα επισκέψεων ενός σχολείου από την Περιφέρεια σε σημαντικά αξιοθέατα της Αττικής και να προσφέρει την ξενάγηση των μαθητών και καθηγητών και την πλήρη φιλοξενία τους.