Επίτιμος Δημότης Καλαμαριάς ο Αρχιεπίσκοπος

Επίτιμος Δημότης Καλαμαριάς ο Αρχιεπίσκοπος

Στην ανάγκη συνεργασίας αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κατά την ανακήρυξή του σε επίτιμο Δημότη Καλαμαριάς. Ο Αρχιεπίσκοπος και η συνοδεία του επισκέφθηκαν το Δημαρχιακό Μέγαρο, όπου τους υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος κ. Θεοδόσιος Μπακογλίδης και οι δημοτικοί σύμβουλοι.
Ο Δήμαρχος καλωσόρισε τον Αρχιεπίσκοπο και αναφέρθηκε στο ιστορικό κτήριο του δημαρχείου το οποίο ήταν από τα πρώτα σχολεία που έχτισαν οι πρόσφυγες μόλις έφτασαν στην περιοχή. Στη συνέχεια αναγνώσθηκε η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την ανακήρυξη του Αρχιεπισκόπου σε επίτιμο Δημότη.
Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους για την τιμητική αυτή διάκριση τονίζοντας την ανάγκη για συνεργασία μεταξύ Εκκλησίας και Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τόνισε πως το νόημα της ζωής είναι να αγαπάμε τον άλλο άνθρωπο σαν τον εαυτό μας και αυτό, εξάλλου, είναι ένα κοινό σημείο.
Επεσήμανε ότι η Εκκλησία δεν διεκδικεί μέρος της πολιτικής και της εξουσίας τονίζοντας πως, «άλλωστε, εντολή του Κυρίου μας είναι να υπηρετούμε και να διακονούμε τους άλλους ανθρώπους».

Αποστολή: Μάκης Αδαμόπουλος