Ο Αρχιεπίσκοπος στην Γουμένισσα για τα εγκαίνια της Ι. Μ. Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης

Ο Αρχιεπίσκοπος στην Γουμένισσα για τα εγκαίνια της Ι. Μ. Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης

Αποστολή: Μάκης Αδαμόπουλος 

 

Την Ιερά Μητρόπολη Γουμενίσσης επισκέπτεται από σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κατόπιν πρόσκλησης του Μητροπολίτη για τα εγκαίνια της Ιεράς Μόνης Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης Γουμενίσσης. Τον Αρχιεπίσκοπο συνοδεύει στην Γουμένισσα ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης. 
Το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος χοροστάτησε στον εσπερινό των εγκαινίων, ενώ συγχοροστάτησαν οι Μητροπολίτες Καπιτώλιαδος κ. Ησύχιος, Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, Γρεβενών κ. Δαβίδ και ο Μητροπολίτης Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ. Δημήτριος. 
Πριν τον εσπερινό πραγματοποιήθηκε, έξω από τη Μονή, η επίσημη υποδοχή του Τιμίου Ξύλου και των Ιερών Λειψάνων των Αγίων, όπου παρέστησαν επίσης, ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, εκπρόσωποι της πολιτείας, των τοπικών αρχών, συλλόγων και φορέων. Κατόπιν με πομπή και την συνοδεία των χάλκινων της Γουμένισσας κατευθύνθηκαν προς το καθολικό της Μονής, όπου πραγματοποιήθηκε η υποδοχή από τον Αρχιεπίσκοπο. 
Ο Μητροπολίτης Γουμενίσσης ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο, τους Αρχιερείς, κλήρο και λαό και αναφέρθηκε στον θαυμαστό τρόπο που βρέθηκε ο χώρος και χτίστηκε η μονή. Μίλησε, επίσης, για τα θαύματα που μαρτυρούνται αρκετά συχνά και έκανε λόγο για την πνευματική προσφορά της Εκκλησίας και για την αγάπη που δίνει σε όλους ανεξαιρέτως και δικαίως. 
Στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Γουμενίσσης για την πρόσκληση και ευχήθηκε σε όλους να έχουν την ευλογία του Θεού και των Αγίων.