«Χριστούγεννα Αγάπης» 

«Χριστούγεννα Αγάπης» 

Μεγάλη χριστουγενιάτικη συναυλία για την «Κιβωτό του Κόσμου» Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018, ώρα 19:00, στο Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών 

Διοργάνωση: Όμιλος για την UNESCOΤεχνών, Λόγου & Επιστημών Ελλάδος 

«Ένα ψηλό παράθυρο είναι το τραγούδι. Βλέπει στον δρόμο, βλέπει και στον ουρανό. Απ’ αυτό το παράθυρο κοιτάμε τον κόσμο». Γ. Ρίτσος.

Ο Όμιλος για την UNESCOΤεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος, στα πλαίσια των μεγάλων πολιτιστικών του δράσεων αλληλεγγύης, διοργανώνει χριστουγεννιάτικη συναυλία με τίτλο: «Χριστούγεννα Αγάπης», το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018και ώρα 19:00, στο Αμφιθέατρο «Ι. Καποδίστριας» του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών(Ριζάρη 2, ΤΚ 106 75, Αθήνα).

Η εκδήλωση τελείυπό την αιγίδατων:

Υπουργείο Πολιτισμού & ΑθλητισμούΠεριφέρεια ΑττικήςΔήμος Αθηναίων

Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνώνκαι Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Ε.Μ.Π.

Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν στην «Κιβωτό του Κόσμου», για την ενίσχυση του σπουδαίου ανθρωπιστικού της έργου.

Η πολυβραβευμένη διεθνώς παιδική και νεανική χορωδία ROSARTE, με το επίλεκτο χορωδιακό της τμήμα 4 (παιδιά γυμνασίου – λυκείου), θα τραγουδήσει κάλαντα και χριστουγεννιάτικες μελωδίες απ’ όλο τον κόσμο. Συμμετέχουν: ο διαπρεπής τενόρος Σταύρος Σαλαμπασόπουλος, με τον βιρτουόζο πιανίστα Γιώργο Τσοκάνηκαι ο νεαρός σολίστ βιολιού Αιμίλιος Μπάρτζης

Guest,ησοπράνο Μάνια Βλαχογιάννη

Με τις υπέροχες συνθέσεις και τις μελωδικές φωνές τους οι συμμετέχοντες, στέλνουν μήνυμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς και μας καλούν να υποδεχθούμε τα Χριστούγεννα με αγάπη και μουσική, στηρίζοντας με τη συμμετοχή μας το σπουδαίο έργο της «Κιβωτού του Κόσμου»

Συντονισμός – παρουσίαση:  Αλέξης Κωστάλας.

Λίγα λόγια για τους συμμετέχοντες:

Η πολυβραβευμένη παιδική χορωδία ROSARTE, έχει 16 χρόνια πορείας, αρχικά ως παιδική χορωδία της ΕΡΑ, αργότερα ως παιδική χορωδία του Δήμου Αθηναίων, πάντα υπό τη διεύθυνση της Ρόζης Μαστροσάββα. Ως ανεξάρτητη παιδική χορωδία η ROSARTE, λειτουργεί από το 2008 και αποτελείται από 240 επίλεκτα παιδιά ηλικίας 8 έως 19 ετών. Η χορωδία ROSARTE λειτουργεί ως φυτώριο ικανότατων και πεπειραμένων χορωδών, με δεκάδες συναυλίες ετησίως στο ενεργητικό τους. Η δημοτικότητα της χορωδίας αυξήθηκε όταν συμμετείχε στην τελετή έναρξης Special Olympics του 2011 εκτελώντας τον εθνικό ύμνο της Ελλάδας

Σε κάθε της εμφάνιση η ROSARTE αποσπά διθυραμβικές κριτικές από ανθρώπους του Πνεύματος και της Τέχνης, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Είναι η μόνη ελληνική χορωδία που έχει κερδίσει τέσσερεις φορές χρυσό μετάλλιοσε Ολυμπιάδες Χορωδιών (GRAZ/Austria 2008, RIGA/Latvia 2014, Tswane/S.Africa 2018) και συνεργάζεται τακτικά, μεταξύ άλλων, σε συναυλίες με όλες τις συμφωνικές ορχήστρες και τις επαγγελματικές χορωδίες της χώρας μας. Η παιδική χορωδία ROSARTE, υπό τη διεύθυνση της Ρόζης Μαστροσάββα, το Δεκέμβριο του 2016 έλαβε την ανώτατη διάκριση - βραβείο της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ για την σπουδαία πορεία της στο καλλιτεχνικό γίγνεσθαι.

Ο τενόρος Σταύρος Σαλαμπασόπουλος, από μικρή ηλικία, ασχολήθηκε με την μουσική σπουδάζοντας πιάνο. Στη συνέχεια, ξεκίνησε σπουδές κλασικού τραγουδιού και μέσα σε ένα χρόνο είχε την πρώτη του εμφάνιση στο παιδικό τμήμα της Εθνικής Όπερας της Ελλάδος. Ακολούθως έφυγε για το Παρίσι, για σπουδές με υποτροφία του Γαλλικού Κράτους, ενώ παράλληλα εργάστηκε στην όπερα του Παρισιού. 

Έχει εμφανιστεί σε διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές και έχει συνεργαστεί με μεγάλες προσωπικότητες του χώρου της κλασικής μουσικής, της όπερας, αλλά και της έντεχης, Crossover και Ποπ μουσικής σκηνής. 

Έχει ερμηνεύσει ρόλους κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου σε Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία και Ελλάδα και έχει συμμετάσχει σε ελληνικά και διεθνή Φεστιβάλ.

Η Μάνια Βλαχογιάννηγεννήθηκε στην Αθήνα. Διπλωματούχος Πιάνου του Εθνικού Ωδείου Αθηνώνσε ηλικία 17 ετώνμε Α' Βραβείο και Αριστείο Εξαιρετικής Επιδόσεως και του Ρίχαρντ Στράους Κονσερβατόριου (Μόναχο) σπούδασε παράλληλα Μονωδία, MusicalPerformanceκαι Υποκριτική. Συμμετείχε σε πολυάριθμες μουσικοθεατρικές παραστάσεις στoεξωτερικό, ενώ σε ηλικία 23 ετών της δόθηκε η θέση της Υποδιευθύντριας στην Κρατική Μουσική Σχολή του Γκάρχινγκ(Μόναχο).Σήμερα ζει στην Αθήνα, συνεργάζεται δισκογραφικά με σύγχρονους συνθέτες, ενώ παράλληλα εμφανίζεται σε μουσικοθεατρικές και θεατρικές παραστάσεις. Από το Δεκέμβριο 2013 μέχρι σήμερα κυκλοφορούν διεθνώς 15 δισκογραφικές δουλειές της σε ποικίλα είδη μουσικής, αρκετές από τις οποίες κατέκτησαν τα ελληνικά και ευρωπαϊκά Charts. Συνεργάζεται στενά με Διεθνή Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού και ασχολείται παράλληλα με τη λογοτεχνία και την ποίηση. 

Ο Αιμίλιος Μπάρτζηςγεννήθηκε στην Ελευσίνα το 2001 και είναι μαθητής της 3ης Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Ιλίου. Τον Μάρτιο του 2018 πήρε το 2ο Βραβείο βιολιού στον 4oΠανελλήνιο Διαγωνισμό Μουσικής του Ομίλου για την UNESCOΤεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος. Έχει επίσης λάβει μέρος σε πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις. Τον Αύγουστο του 2017 και 2018 συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Πορτοχελίου. Έχει καθηγητές του στο βιολί τον κ Μιχάλη Κουμάτη και τον κ  Reto Kuppel ενώ στην διεύθυνση Ορχήστρας τον Αρχιμουσικό Μαέστρο της Εθνικής Λυρικής σκηνής κ. Γεώργιο Αραβίδη.   

Ευγενικοί χορηγοί: TicketHouse,AthensSecurity, Ζαχαροπλαστείο Κανάκης. 

Ευγενικοί χορηγοί επικοινωνίας: 

Μέγας χορηγός: ΕΡΤ - 103.7 FM Δεύτερο Πρόγραμμα.

ArtProfiles.net- Atticanews.gr- AlchemyWedRadio – Afieromata.gr– Aylogyrosnews–  Apostaktirio.gr - Βορεινή – ΘΕΑΘΗΝΑΙ - FreshArt24.gr - iArt– Gefira.gr– InTownPost.com- TheLook.gr – GreekNewsLink– Ologramma– PageNews.gr– ThesCulture? - WritersGang – CityInews– Nea-avlaia– Ωδή στην τέχνη

INFO:

Ημερομηνία - ώρα: Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018 ώρα19:00

Χώρος: Αμφιθέατρο Ι. Καποδίστριας Πολεμικού Μουσείου Αθηνών

Ριζάρη 2, ΤΚ 106 75, Αθήνα.

Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ

Προπώληση: TICKETHOUSE, Πανεπιστημίου 42, Αθήνα

Facebook event: https://www.facebook.com/events/1798752053570258/

Πληροφορίες:

Γραμματεία Ομίλου για την UNESCOΤεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος

Τηλέφωνο: 210 9514523

Emailunescohellas.tlee@gmail.com