Διοικητική και Γεωχωρική Τεκμηρίωση Εκκλησιαστικών Ακινήτων που τηρούνται στο Υποσύστημα Διαχείρισης Εκκλησιαστικής Ακίνητης Περιουσίας της Ι.Α.Α.

Συνοπτική Περιγραφή Πράξης

Αντικείμενο και σκοπός της Πράξης είναι η πληρέστερη γεωχωρική και διοικητική τεκμηρίωση εκκλησιαστικών ακινήτων που τηρούνται στο Υποσύστημα Διαχείρισης Ακίνητης Περιουσίας (Δ.Ε.Α.Π.) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών (Ι.Α.Α.) και η εισαγωγή των στοιχείων τεκμηρίωσης στη βάση δεδομένων, ώστε να καταστεί εφικτή η βέλτιστη διαχείρισή τους προς όφελος των πολιτών ή και των επιχειρήσεων και της Δημόσιας Διοίκησης που διενεργούν συναλλαγές σχετικές με αυτά και κατ' επέκταση η βέλτιστη εκμετάλλευσή τους προς όφελος των Κοινωνικών και Προνοιακών Δράσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος με αποδέκτες πολίτες ευπαθών, κυρίως, ομάδων.

Στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης θα λάβουν χώρα οι ακόλουθες βασικές δράσεις:

1. Πλήρης αποδελτίωση και καταχώρηση πεδίων μεταδεδομένων για περίπου 605.000 έγγραφα (1.452.000 σελίδες), τα οποία έχουν σαρωθεί και εισαχθεί στη βάση στο πλαίσιο προηγούμενων συγχρηματοδοτούμενων δράσεων, χωρίς ωστόσο να έχουν υποστεί περαιτέρω τεκμηρίωση.

2. Σάρωση, πλήρης αποδελτίωση και καταχώρηση πεδίων μεταδεδομένων για περίπου 110.500 έγγραφα (265.000 σελίδες), τα οποία αποτελούν μέρος του φυσικού αρχείου των ακινήτων της Ε.Κ.Υ.Ο. και τα οποία δεν έχουν ψηφιοποιηθεί στο πλαίσιο προηγούμενων συγχρηματοδοτούμενων δράσεων.

3. Διανυσματοποίηση περίπου 500 σαρωμένων σχεδίων και εισαγωγή στη βάση δεδομένων, καθώς και διενέργεια 100, περίπου, επιτόπιων μετρήσεων σε περιορισμένο πλήθος ειδικών περιπτώσεων.

Με την ολοκλήρωση της Πράξης, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών θα είναι σε θέση να λειτουργήσει πλήρως και αποτελεσματικά ένα μητρώο, το οποίο θα περιλαμβάνει το σύνολο των ακινήτων της, θα αναβαθμίσει τη λειτουργία της, μέσω της αξιοποίησης των ΤΠΕ, έχοντας στη διάθεσή της ένα σημαντικό εργαλείο για την εκμετάλλευση των ακινήτων της προς όφελος των  Κοινωνικών και Προνοιακών  Δράσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και θα μπορεί να εφαρμόσει αποτελεσματικές μεθόδους ηλεκτρονικής διακυβέρνησης σε καίριους τομείς της Εκκλησιαστικής Διοίκησης, όπως η Διαχείριση Εκκλησιαστικής Ακίνητης Περιουσίας.

Προϋπολογισμός

Η Πράξη έχει συνολικό προϋπολογισμό 2.209.680,00 € συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Χρονοδιάγραμμα

Η Πράξη αναμένεται να ολοκληρωθεί έως την 31-12-2023.

Επικοινωνία

Οι Ενορίες και τα Ιδρύματα της Ι.Α.Α. μπορούν να αποστέλλουν τις Ανακοινώσεις τους στην διεύθυνση: 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  

Κινητή Μονάδα Υγείας

Oμάδα εθελοντών ιατρών, η οποία πραγματοποιεί επισκέψεις στους Ιερούς Ναούς της Αρχιεπισκοπής, για την παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας, σύμφωνα με το πρόγραμμα. (Ανενεργό λόγω Covid-19).

Αναθεώρηση Συντάγματος

Συμβολή σε έναν ανοικτό διάλογο

Αποστολή

Βοήθησε κι εσύ ν' αλλάξει η ζωή μας

Ακίνητα Ι.Α.Α.

Ακίνητα Ιεράς Αρχιεπισκοπής προς μίσθωση ή παραχώρηση (Κανένα διαθέσιμο)

Ακούστε Ζωντανά

Ραδιοφωνικός Σταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδος

Κοινωνικά Δίκτυα

© Copyright - Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών - developed by S.R.C.