ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΡΙΩΝ


Συστάθηκε με την υπ΄ αριθμ. Πρωτ. 2530/24.10.2012 Απόφαση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β΄, με σκοπό να επιμεληθεί και να στηρίξει την παρεχόμενη ποιμαντική διακονία στα Νοσηλευτήρια εντός της ποιμαντικής ευθύνης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Υπεύθυνος: Πρωτοπρ. Βασίλειος Κοντογιάννης, τηλ. 2107252716. Συστάθηκε με την υπ΄ αριθμ. Πρωτ. 2530/24.10.2012 Απόφαση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β΄, με σκοπό να επιμεληθεί και να στηρίξει την παρεχόμενη ποιμαντική διακονία στα Νοσηλευτήρια εντός της ποιμαντικής ευθύνης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής. Υπεύθυνος: Πρωτοπρ. Βασίλειος Κοντογιάννης, τηλ. 210-7252.716. Εθελοντική Διακονία Ασθενών. Η «Εθελοντική Διακονία Ασθενών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων» (Ε.Δ.Α.Ν.Ι.), σε συνεργασία με τους Νοσοκομειακούς Εφημερίους, δραστηριοποιείται χωρίς θρησκευτικές ή άλλες διακρίσεις μεταξύ Νοσηλευτηρίων και κοινωνίας, αξιοποιώντας και στηρίζοντας (με εκπαίδευση, αξιολόγηση, πιστοποίηση στα Νοσοκομεία, εποπτεία. και υποστήριξη) την εθελοντική προσφορά 470 εθελοντών, και όλων όσων ενδιαφέρονται και «μπορούν» να διακονήσουν μοναχικούς ασθενείς και παιδιά επιδιώκοντας να αναπληρώσει την ελλιπή υποστήριξη από το κοινωνικό ή οικογενειακό τους περιβάλλον. Σε μια αξιόπιστη συνεργασία με τις υπηρεσίες υγείας και τα Νοσηλευτήρια προσφέρει ανελλιπώς, ακόμη και σε αργίες και σε μεγάλες γιορτές, α) στους ενήλικες νοσηλευόμενους μοναχικούς ασθενείς ανθρώπινη παρουσία στοιχειώδη φροντίδα και συντροφιά, β) στα μοναχικά ή εγκαταλελειμμένα παιδιά στοιχειώδη φροντίδα, δημιουργική απασχόληση και ψυχαγωγικές δράσεις. Η δράση και λειτουργία της στηρίζεται από τον «Σύλλογο Εθελοντικής Διακονίας Ασθενών» ο οποίος, με τη θεσμική υποδομή και οργάνωση, εξασφαλίζει τις λειτουργικές δαπάνες και την έμμισθη απασχόληση του αναγκαίου επιστημονικού προσωπικού. Από τον Δεκέμβριο του 2016 ανέθεσε την γενική ευθύνη λειτουργίας της στον κ. Αθανάσιο Κοντογιάννη (Αντιπρόεδρο του Συλλόγου).

Επικοινωνία
  • Καισαρείας 4 (4ος ορ.), Τ.Κ. 115 27 Αθήνα
  • 2107252716, 2107252706, Fax 2107252703
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Επικοινωνία

Οι Ενορίες και τα Ιδρύματα της Ι.Α.Α. μπορούν να αποστέλλουν τις Ανακοινώσεις τους στην διεύθυνση: 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  

Κινητή Μονάδα Υγείας

Oμάδα εθελοντών ιατρών, η οποία πραγματοποιεί επισκέψεις στους Ιερούς Ναούς της Αρχιεπισκοπής, για την παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας, σύμφωνα με το πρόγραμμα. (Ανενεργό λόγω Covid-19).

Αναθεώρηση Συντάγματος

Συμβολή σε έναν ανοικτό διάλογο

Αποστολή

Βοήθησε κι εσύ ν' αλλάξει η ζωή μας

Ακίνητα Ι.Α.Α.

Ακίνητα Ιεράς Αρχιεπισκοπής προς μίσθωση ή παραχώρηση (Κανένα διαθέσιμο)

Ακούστε Ζωντανά

Ραδιοφωνικός Σταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδος

Κοινωνικά Δίκτυα

© Copyright - Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών - developed by S.R.C.