Ψηφιοποίηση αρχείου γάμων και διαζυγίων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Συνοπτική Περιγραφή Πράξης

Αντικείμενο της Πράξης είναι η περαιτέρω ψηφιοποίηση του αρχείου γάμων και διαζυγίων για τις περιόδους 1951-1991 και 1920-1955, αντίστοιχα, και η εισαγωγή των στοιχείων αυτών στο Υποσύστημα Γάμων και Διαζυγίων του Συστήματος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Σ.Η.Δ.) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Γεγονός είναι ότι πλήθος αιτημάτων πολιτών, που προσέρχονται στο Γραφείο Γάμων και Διαζυγίων, αφορούν σε περιόδους προγενέστερες του 1992 για τους γάμους και του 1956 για τα διαζύγια, για τις οποίες δεν υπάρχουν ψηφιοποιημένα αρχεία και, συνεπώς, η απαιτούμενη πληροφορία δεν είναι εύκολα και γρήγορα ανακτήσιμη, με συνέπεια τον αυξημένο χρόνο εξυπηρέτησης των πολιτών.

Σκοπός της πράξης είναι η επιτάχυνση του χρόνου και η βελτίωση της ποιότητας εξυπηρέτησης των πολιτών που απευθύνονται στο Γραφείο Γάμων και Διαζυγίων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, αναφορικά με αιτήματα που σχετίζονται με πιστοποιητικά γάμων και διαζυγίων, μέσω της περαιτέρω ψηφιοποίησης του φυσικού αρχείου γάμων και διαζυγίων και της εισαγωγής των στοιχείων αυτών στο υφιστάμενο Υποσύστημα Γάμων και Διαζυγίων του Συστήματος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών (Σ.Η.Δ.).

Η Πράξη θα υλοποιηθεί μέσω ενός Υποέργου και θα περιλαμβάνει τις ακόλουθες εργασίες:

  1. Διευθέτηση / Διαχείριση φυσικού αρχείου γάμων και διαζυγίων
  2. Σάρωση σελίδων βιβλίων γάμων και καρτελών διαζυγίων
  3. Καταχώριση δεδομένων στα πεδία εγγραφών γάμων και διαζυγίων στο εργαλείο καταχώρησης
  4. Μετάπτωση δεδομένων γάμων και διαζυγίων στο υφιστάμενο υποσύστημα γάμων και διαζυγίων του Συστήματος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών (Σ.Η.Δ.)

Με την ολοκλήρωση της Πράξης, που αφορά την ψηφιοποίηση περίπου 570.000 εγγραφών γάμων για την περίοδο 1951- 1991 και 20.000 εγγραφών διαζυγίων για την περίοδο 1920-1955, εκτιμάται πώς θα επιτευχθεί ηλεκτρονική εξυπηρέτηση των σχετικών αιτημάτων των πολιτών σε ποσοστό σχεδόν 100%, σε χρόνο απόκρισης μόλις λίγων λεπτών, έναντι αρκετών ωρών, που απαιτούνταν στο παρελθόν. Η άμεση εξυπηρέτηση του πολίτη σε μόλις λίγα λεπτά θα επιφέρει και σημαντική εξοικονόμηση σε ανθρώπινους πόρους εντός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και, συγκεκριμένα, εντός του Γραφείου Γάμων και Διαζυγίων, με το προσωπικό του να μπορεί να αφιερώσει τον επιπλέον χρόνο σε άλλες εργασίες της αρμοδιότητάς του, προς όφελος του κοινωνικοπρονοιακού και φιλανθρωπικού έργου της εκκλησίας με αποδέκτες πολίτες ευπαθών, κυρίως, ομάδων.

Προϋπολογισμός

Η Πράξη έχει συνολικό προϋπολογισμό 743.101,00 € συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Χρονοδιάγραμμα

Η Πράξη αναμένεται να ολοκληρωθεί έως την 31-12-2023.

Επικοινωνία

Οι Ενορίες και τα Ιδρύματα της Ι.Α.Α. μπορούν να αποστέλλουν τις Ανακοινώσεις τους στην διεύθυνση: 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  

Κινητή Μονάδα Υγείας

Oμάδα εθελοντών ιατρών, η οποία πραγματοποιεί επισκέψεις στους Ιερούς Ναούς της Αρχιεπισκοπής, για την παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας, σύμφωνα με το πρόγραμμα. (Ανενεργό λόγω Covid-19).

Αναθεώρηση Συντάγματος

Συμβολή σε έναν ανοικτό διάλογο

Αποστολή

Βοήθησε κι εσύ ν' αλλάξει η ζωή μας

Ακίνητα Ι.Α.Α.

Ακίνητα Ιεράς Αρχιεπισκοπής προς μίσθωση ή παραχώρηση (Κανένα διαθέσιμο)

Ακούστε Ζωντανά

Ραδιοφωνικός Σταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδος

Κοινωνικά Δίκτυα

© Copyright - Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών - developed by S.R.C.