Ολοκληρωμένες Παρεμβάσεις Προώθησης Θρησκευτικού Πολιτισμού με Χρήση ΤΠΕ

Συνοπτική Περιγραφή Πράξης

Αντικείμενο της πράξης αποτελεί η ανάδειξη και προβολή του θρησκευτικού πολιτιστικού αποθέματος 32 επιλεγμένων μνημείων με τη χρήση νέων καινοτόμων εφαρμογών και η παροχή βελτιωμένων και ποιοτικών ψηφιακών υπηρεσιών στο φυσικό και διαδικτυακό επισκέπτη, που αναμένεται να καταστήσει τα σημεία εφαρμογής τους περισσότερο ελκυστικά για τους επισκέπτες και να συμβάλει στην τουριστική και γενικότερη ανάπτυξη στην περιοχή της Αθήνας και κατ' επέκταση της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό, θα λάβει χώρα η υλοποίηση τριών Υποέργων:

  • Υποέργο 1: «Ψηφιακή ξενάγηση σε μνημεία του θρησκευτικού πολιτιστικού αποθέματος του ιστορικού κέντρου της πόλης των Αθηνών»
  • Υποέργο 2: «Ανάπτυξη και λειτουργία μηχανισμού προώθησης δράσεων του θρησκευτικού πολιτιστικού αποθέματος ιστορικού κέντρου της πόλης των Αθηνών»
  • Υποέργο 3: «Εξειδικευμένες Συμβουλευτικές Υπηρεσίες & Εμπειρογνωμοσύνες για την Πράξη "Ολοκληρωμένες Παρεμβάσεις Προώθησης Θρησκευτικού Πολιτισμού με Χρήση ΤΠΕ»

Σκοπός της πράξης είναι η βελτίωση της εμπειρίας ξενάγησης των επισκεπτών (φυσικών και διαδικτυακών), 32 επιλεγμένων μνημείων της χώρας μας που παρουσιάζουν υψηλό πολιτιστικό, ιστορικό και θρησκευτικό ενδιαφέρον, καθώς αποτελούν αναπόσπαστα στοιχεία τόσο της ελληνικής, όσο και της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Προϋπολογισμός

Η Πράξη έχει συνολικό προϋπολογισμό 2.000.244,00 € συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Χρονοδιάγραμμα

Η Πράξη αναμένεται να ολοκληρωθεί έως την 31-12-2023.

Επικοινωνία

Οι Ενορίες και τα Ιδρύματα της Ι.Α.Α. μπορούν να αποστέλλουν τις Ανακοινώσεις τους στην διεύθυνση: 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  

Κινητή Μονάδα Υγείας

Oμάδα εθελοντών ιατρών, η οποία πραγματοποιεί επισκέψεις στους Ιερούς Ναούς της Αρχιεπισκοπής, για την παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας, σύμφωνα με το πρόγραμμα. (Ανενεργό λόγω Covid-19).

Αναθεώρηση Συντάγματος

Συμβολή σε έναν ανοικτό διάλογο

Αποστολή

Βοήθησε κι εσύ ν' αλλάξει η ζωή μας

Ακίνητα Ι.Α.Α.

Ακίνητα Ιεράς Αρχιεπισκοπής προς μίσθωση ή παραχώρηση (Κανένα διαθέσιμο)

Ακούστε Ζωντανά

Ραδιοφωνικός Σταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδος

Κοινωνικά Δίκτυα

© Copyright - Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών - developed by S.R.C.