ΠΡΑΞΗ «Αναβάθμιση υπηρεσιών της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων του Αγίου Γεωργίου Κυψέλης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών (Στέγη Γερόντων)» με κωδικό ΟΠΣ 5041834

Συνοπτική Περιγραφή Πράξης

Η Στέγη Γερόντων Ι. Ναού Αγ. Γεωργίου Κυψέλης επικουρεί το φιλανθρωπικό έργο της Ενορίας Αγίου Γεωργίου Κυψέλης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και λειτουργεί ως αυτοτελές Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Αποτελεί τη μεγαλύτερη εκ των Στεγών Γερόντων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και έχει ως κύριο σκοπό την παροχή πάσης φύσεως οργανωμένης περίθαλψης και φροντίδας προς τα φιλοξενούμενα ηλικιωμένα άτομα. Ειδικότερα, η Στέγη Γερόντων στεγάζεται σε ιδιόκτητο κτήριο δυναμικότητας 78 κλινών, επί της οδού Κεφαλληνίας 19, όπου σύμφωνα με τον Εσωτερικό Κανονισμό «γίνονται δεκτοί άτομα τρίτης ηλικίας (κυρίως γυναίκες) εµπερίστατοι, έχοντες αποδεδειγμένα ανάγκη περιθάλψεως και προστασίας, αδιακρίτως κοινωνικής τάξεως, εθνικότητος ή καταγωγής, ολικώς ή μερικώς αυτοεξυπηρετούμενα, κατάκοιτοι ή ανιάτως πάσχοντες».

Στο πλαίσιο της πράξης θα υλοποιηθούν εξειδικευμένες δράσεις εκσυγχρονισμού και βελτίωσης των υλικοτεχνικών υποδομών της Στέγης Γερόντων, όπως:

Για την παροχή αναβαθμισμένων ιατρικών υπηρεσιών προβλέπεται να πραγματοποιηθεί προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού ιατρείου – φυσιοθεραπευτηρίου (όπως φορητός καρδιογράφος, φορητή αναρρόφηση, σετ ιατρικού εξοπλισμού, επιτοίχια πιεσόμετρα υδραργυρικά, συσκευές παροχής οξυγόνου, αναπηρικά αμαξίδια κλπ) καθώς και ηλεκτρικών κρεβατιών νοσοκομειακού τύπου με τροχήλατα κομοδίνα με αναδιπλούμενο τραπεζάκι.

Για τη βελτίωση των συνθηκών και της ποιότητας διαβίωσης προβλέπεται να πραγματοποιηθεί προμήθεια εξοπλισμού δωματίων (όπως στρωματοθήκες, κουβέρτες κλπ) και κοινοχρήστων χώρων (τηλεοράσεις, καρέκλες, συσκευές κλιματισμού κλπ) καθώς και προμήθεια εξοπλισμού εστίασης (όπως κουζίνα με εστίες και φούρνο, πλυντήρια πιάτων, επαγγελματικά ψυγεία, στεγνωτήρια κλπ).

Σκοπός της πράξης είναι η υλοποίηση παρεμβάσεων οι οποίες θα βελτιώσουν σημαντικά τη λειτουργικότητα της υποδομής, αλλά και τις παρεχόμενες υπηρεσίες φροντίδας, μέριμνας και περίθαλψης των φιλοξενούμενων ηλικιωμένων ατόμων και θα συμβάλλουν στη βελτίωση των όρων ισότιμης προώθησης της κοινωνικής ένταξης και της πρόσβασης των ευπαθών και ευάλωτων ομάδων σε ποιοτικές υπηρεσίες, μέσω βελτίωσης των αντίστοιχων υποδομών.

Άμεσα Ωφελούμενος πληθυσμός είναι τα φιλοξενούμενα ηλικιωμένα άτομα, ενώ έμμεσα ωφελούμενος πληθυσμός είναι το απασχολούμενο προσωπικό στη Στέγη Γερόντων καθώς θα αξιοποιεί/χρησιμοποιεί βελτιωμένο ή/και πρόσθετο εξοπλισμό.

Τρόπος υλοποίησης

Η προτεινόμενη Πράξη πρόκειται να υλοποιηθεί μέσω, δύο (2) υποέργων:

Υποέργο 1: Προμήθεια Ιατρικού Εξοπλισμού για τη Στέγη Γερόντων

Υποέργο 2: Προμήθεια Ξενοδοχειακού και Λοιπού Εξοπλισμού για τη Στέγη Γερόντων

Η υλοποίηση των Υποέργων πρόκειται να ανατεθεί σε αναδόχους μέσα από ανοικτούς δημόσιους ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς, σύμφωνα με το ν.4412/16.

Παραδοτέα

Παραδοτέα της Πράξης αποτελούν τα παραδοτέα των αναδόχων των δύο (2) Υποέργων, εν προκειμένω ο υπό προμήθεια ιατρικός, ξενοδοχειακός και λοιπός εξοπλισμός, όπως περιγράφεται αναλυτικά στο έντυπο ανάλυσης κόστους και εξειδικεύεται περαιτέρω στα τεύχη δημοπράτησης.

Προϋπολογισμός

Η Πράξη έχει συνολικό προϋπολογισμό 254.200€ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Χρονοδιάγραμμα

Το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα της Πράξης είναι από την 30.08.2019 έως και την 30.6.2021

 

Επικοινωνία

Οι Ενορίες και τα Ιδρύματα της Ι.Α.Α. μπορούν να αποστέλλουν τις Ανακοινώσεις τους στην διεύθυνση: 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  

Κινητή Μονάδα Υγείας

Oμάδα εθελοντών ιατρών, η οποία πραγματοποιεί επισκέψεις στους Ιερούς Ναούς της Αρχιεπισκοπής, για την παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας, σύμφωνα με το πρόγραμμα. (Ανενεργό λόγω Covid-19).

Αναθεώρηση Συντάγματος

Συμβολή σε έναν ανοικτό διάλογο

Αποστολή

Βοήθησε κι εσύ ν' αλλάξει η ζωή μας

Ακίνητα Ι.Α.Α.

Ακίνητα Ιεράς Αρχιεπισκοπής προς μίσθωση ή παραχώρηση (Κανένα διαθέσιμο)

Ακούστε Ζωντανά

Ραδιοφωνικός Σταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδος

Κοινωνικά Δίκτυα

© Copyright - Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών - developed by S.R.C.