Ψηφιακές Υπηρεσίες προς τους Πολίτες : Πιστοποιητικά Γάμου και Βάπτισης με ένα κλικ


15.07.2019

Ψηφιακή Εποχή

Με στόχο την μετάβαση στην «ψηφιακή εποχή», η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών σχεδίασε και υλοποίησε μια σειρά ψηφιακών υπηρεσιών, για την ηλεκτρονική εξυπηρέτηση των πολιτών, που σκοπό έχουν να διευκολύνουν και να απλοποιήσουν την επικοινωνία των πολιτών με τους Ιερούς Ναούς, καθώς και το Γραφείο Γάμων και Διαζυγίων της ΙΑΑ, αναφορικά με το Ιερό Μυστήριο του Γάμου και της Βάπτισης.

Μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ( http://iaath.gr/ ) ο πολίτης μπορεί πλέον: Να έχει άμεση πρόσβαση σε έγκυρο πληροφοριακό υλικό και οδηγίες σχετικά με τα Ιερά Μυστήρια του Γάμου και της Βάπτισης Να αποστείλει ηλεκτρονικό αίτημα στον Ιερό Ναό για την έκδοση Πιστοποιητικoύ αγαμίας, Άδειας γάμου, Πιστοποιητικού Βάπτισης Να αποστείλει ηλεκτρονικό αίτημα στο Γραφείο Γάμων και Διαζυγίων για την έκδοση Αντιγράφου Διαζευκτηρίου, Πιστοποιητικού τελεσθέντος Γάμου.

Οι ανωτέρω ψηφιακές Υπηρεσίες είναι διαθέσιμες για τους 145 Ενοριακούς Ναούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, οι οποίοι ανήκουν στις παρακάτω περιοχές: Κέντρο Αθηνών, Θησείο – Πετράλωνα – Κουκάκι, Κεραμεικός – Βοτανικός, Ακαδημία Πλάτωνος-Κολοκυνθούς-Σκουζέ, Σεπόλια, Γαλάτσι, Κυψέλη, Γκύζη – Αμπελόκηποι, Γουδή – Ζωγράφου, Ιλισσός, Αγ. Δημήτριος, Ηλιούπολη, Καλλιθέα, Μοσχάτο – Ταύρος, Χολαργός – Παπάγος, Ψυχικό, Χαλάνδρι, Βριλήσσια, Αγία Παρασκευή Αναλυτικός χάρτης των ορίων των 145 Ενοριακών Ναών της Αρχιεπισκοπής Αθηνών καθώς και στοιχεία επικοινωνίας τους είναι διαθέσιμα στην επίσημη σελίδα http://iaath.gr/enories-map Τι αλλάζει για τον πολίτη; Μειώνεται ο χρόνος που απαιτείται για την έκδοση των συγκεκριμένων πιστοποιητικών.

Παρέχεται η δυνατότητα στον πολίτη να αποστείλει ηλεκτρονικό αίτημα στον κατά περίπτωση Ι. Ναό χωρίς να απαιτείται, σε πρώτη φάση, η φυσική του παρουσία Παρέχεται η δυνατότητα ηλεκτρονικής πρόσβασης σε ψηφιακό πληροφοριακό υλικό και οδηγίες για τα Ιερά Μυστήρια του Γάμου και της Βάπτισης. Η παρούσα δράση εντάσσεται στο Υποέργο 4 της Πράξης «Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης σε κύριους τομείς Εκκλησιαστικής διοίκησης – Β΄Φάση», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Μεταρρύθμισης Δημοσίου Τομέα 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) και από εθνικούς πόρους.

Επικοινωνία

Οι Ενορίες και τα Ιδρύματα της Ι.Α.Α. μπορούν να αποστέλλουν τις Ανακοινώσεις τους στην διεύθυνση: 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  

Κινητή Μονάδα Υγείας

Oμάδα εθελοντών ιατρών, η οποία πραγματοποιεί επισκέψεις στους Ιερούς Ναούς της Αρχιεπισκοπής, για την παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας, σύμφωνα με το πρόγραμμα

Αναθεώρηση Συντάγματος

Συμβολή σε έναν ανοικτό διάλογο

Αποστολή

Βοήθησε κι εσύ ν' αλλάξει η ζωή μας

Ακίνητα Ι.Α.Α.

Ακίνητα Ιεράς Αρχιεπισκοπής προς μίσθωση ή παραχώρηση

Ακούστε Ζωντανά

Ραδιοφωνικός Σταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδος

Κοινωνικά Δίκτυα

© Copyright - Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών - developed by S.R.C.