ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΟΣ ΤΑΩ "ΝΤΑΟΥ" ΠΕΝΤΕΛΗΣ


Επικοινωνία

  • Ραφήνα Αττικής, Τ.Κ. 190.09.
  • 210.6039.226

Πληροφορίες

Ηγουμένη· Θεοφανώ Καρατζογιάννη.
Σύμβουλοι· Ισιδώρα Κούρτη, Μαγδαληνή Τσιάρα.
Μοναχές ·14 Μεγαλόσχημοι, 10 Ρασοφόροι, 3 Δόκιμοι.

Ίδρυση ι’ αι., από του έτους 1971 λειτουργεί ως Γυναικεία Κοινοβιακή Μονή (Β.Δ. 168/18.3.1971, ΦΕΚ 57, τ. Α΄).
Εορτάζει την 6η Αυγούστου (της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος), την 23η Αυγούστου (επί τη αποδόσει της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου) και την Τρίτη της Διακαινησίμου (επί τη μνήμη των Οσ. Πατέρων αυτής των κατά το έτος 1680 αναιρεθέντων υπό των Αγαρηνών). Από τό Καθολικό της Μονής, στο οποίο υπάρχουν οκτώ (8) Άγιες Τράπεζες, διαπιστώνεται ότι αυτή ανήκε στις λεγόμενες «ακοιμήτους» ή «των ακοιμήτων» Μονές, καθώς είχε εικοσιτετράωρη Ιερά Ακολουθία. Στην Ιερά Μονή λειτουργούν εργαστήρια: κεντητικής και υφαντικής αρχιερατικών, ιερα­τικών και λειτουργικών αμφίων, Βυζαντινής αγιογραφίας, κηροπλαστικής και παρα­σκευής θυμιάματος. Λειτουργεί Σχολή Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μου­σικής, αναγνωρισμένη από το Υπουργείο Πολιτισμού. Παρεκκλήσια: 1) Οσίου Παταπίου και 2) Αγίου Στυλιανού. Εξωκκλήσια: 1) Οσίου Βαρσανουφίου. 2) Αγίων Αρχαγγέλων. 3) Αγίου Μεγαλομάρτυρος Μηνά και 4) Οσίου Μαξίμου του Καυσοκαλυβίτου.
Επικοινωνία

Οι Ενορίες και τα Ιδρύματα της Ι.Α.Α. μπορούν να αποστέλλουν τις Ανακοινώσεις τους στην διεύθυνση: 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  

Κινητή Μονάδα Υγείας

Oμάδα εθελοντών ιατρών, η οποία πραγματοποιεί επισκέψεις στους Ιερούς Ναούς της Αρχιεπισκοπής, για την παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας, σύμφωνα με το πρόγραμμα. (Ανενεργό λόγω Covid-19).

Αναθεώρηση Συντάγματος

Συμβολή σε έναν ανοικτό διάλογο

Αποστολή

Βοήθησε κι εσύ ν' αλλάξει η ζωή μας

Ακίνητα Ι.Α.Α.

Ακίνητα Ιεράς Αρχιεπισκοπής προς μίσθωση ή παραχώρηση (Κανένα διαθέσιμο)

Ακούστε Ζωντανά

Ραδιοφωνικός Σταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδος

Κοινωνικά Δίκτυα

© Copyright - Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών - developed by S.R.C.