Δωρόθεος Κοτταράς (1956-1957)

Γεννήθηκε στην Ύδρα το έτος 1888. Πτυχιούχος της Θεολογικής και Νομικής Σχολής Αθηνών, διεύρυνε τις σπουδές του στη Λειψία και ειδικεύθηκε στο Εκκλησιαστικό, στο Κανονικό και στο Διοικητικό Δίκαιο. Την 18η Δεκεμβρίου 1922 εξελέγη Μητροπολίτης Κυθήρων, από όπου μετατέθηκε την 15η Ιανουαρίου 1935 στη Μητρόπολη Λαρίσης και Πλαταμώνος. Την 29η Μαρτίου 1956 διαδέχθηκε τον Σπυρίδωνα στον Αρχιεπισκοπικό θρόνο των Αθηνών. Η βραχεία παραμονή του στον θρόνο δεν του επέτρεψε να εφαρμόσει όσα βρίσκονταν στον κύκλο των ενδιαφερόντων του, γιατί μετά από σοβαρή ασθένεια απεβίωσε στη Στοκχόλμη την 26η Ιουλίου 1957. Άφησε συγγραφικό έργο και κατέστη γνωστός κυρίως για τις νομοκανονικές του μελέτες.

Επικοινωνία

Οι Ενορίες και τα Ιδρύματα της Ι.Α.Α. μπορούν να αποστέλλουν τις Ανακοινώσεις τους στην διεύθυνση: 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  

Κινητή Μονάδα Υγείας

Oμάδα εθελοντών ιατρών, η οποία πραγματοποιεί επισκέψεις στους Ιερούς Ναούς της Αρχιεπισκοπής, για την παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας, σύμφωνα με το πρόγραμμα. (Ανενεργό λόγω Covid-19).

Αναθεώρηση Συντάγματος

Συμβολή σε έναν ανοικτό διάλογο

Αποστολή

Βοήθησε κι εσύ ν' αλλάξει η ζωή μας

Ακίνητα Ι.Α.Α.

Ακίνητα Ιεράς Αρχιεπισκοπής προς μίσθωση ή παραχώρηση (Κανένα διαθέσιμο)

Ακούστε Ζωντανά

Ραδιοφωνικός Σταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδος

Κοινωνικά Δίκτυα

© Copyright - Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών - developed by S.R.C.