Ο Αρχιεπίσκοπος τίμησε την υφ. Υγείας για την προσφορά της στο Γ.Φ.Τ.


17 Ιουλίου 2021

15072021dil6
15072021dil7
15072021dil8
15072021dil5
15072021dil10
15072021dil11
15072021dil12
05-07-2021
15072021dil1
15072021dil2
15072021dil3

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Την υφ. Υγείας Ζωή Ράπτη τίμησε με το μετάλλιο της Αγίας Φιλοθέης του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.
Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Γεροντολογίας «Άγιος Πορφύριος» στο Δήλεσι. Παρέστησαν ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος, ο Διευθυντής του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Αρχιεπισκοπής π. Βασίλειος Χαβάτζας, ο Διευθυντής της Στέγης Κατακοίτων Γερόντων της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Φιλόθεος Ορφανουδάκης, ο Διευθυντής Προσωπικού της Αρχιεπισκοπής, π. Αναστάσιος Βλαβιανός, μέλη του Δ.Σ. του Γ.Φ.Τ. και οι υπεύθυνοι του Κέντρου Γεροντολογίας, ενώ τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευε ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης.
Ο π. Βασίλειος Χαβατζάς καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και αναφέρθηκε στην προσφορά της κ. Ράπτη.
Ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την συγκίνησή του για την αποψινή εκδήλωση τονίζοντας πως «βρισκόμαστε σε ένα Κέντρο αγάπης, για να τιμήσουμε στο πρόσωπο της κ. Ράπτη την Πολιτεία». Ευχαρίστησε την υφυπουργό και την συνεχάρη για την σημαντική προσφορά της στο έργο του Γ.Φ.Τ.. Μίλησε, επίσης, για το πολύτιμο έργο που επιτελείται στο εν λόγω Κέντρο, αλλά και γενικότερα στην Εκκλησίας και αναφέρθηκε στην ανάγκη συνεργασίας, ενώ απένειμε στην υφυπουργό το μετάλλιο της Αγίας Φιλοθέης και την τιμητική διάκριση. 
Η κ. Ράπτη εξέφρασε τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη της υπογραμμίζοντας πως «είναι ίσως η σημαντικότερη διάκριση που έχω λάβει όχι μόνο στην πολιτική σταδιοδρομία μου, αλλά και σε ολόκληρη την ζωή μου. Άλλωστε γεννήθηκα και μεγάλωσα στον Δήμο Φιλοθέης που πήρε το όνομά του από τις αγαθοεργίες της Αγίας και εκκλησιάζομαι στον Ι. Ν. Αγ. Φιλοθέης. Επεσήμανε, επίσης, ότι «η στήριξη μου στο έργο είναι η πίστη στην αξία της προσφοράς και συμπλήρωσε ότι «όλοι μαζί προσπαθούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Εκκλησία και Πολιτεία μαζί με διακριτούς ρόλους, αλλά με συντονισμένες δράσεις μπορούμε να βοηθήσουμε εκείνους που έχουν ανάγκη, να σώσουμε ζωές που ταλαιπωρούνται από την μοναξιά, από την ανέχεια». Σημείωσε, επίσης, ότι η Εκκλησία μπορεί να αποδειχθεί ο καλύτερος σύμμαχος της Πολιτείας για την καταπολέμηση της πανδημίας. 
Κατόπιν μίλησαν η Διευθύντρια του Κέντρου κ. Μάρθα Καλκανδή και οι επιστημονικοί συνεργάτες, οι οποίοι ενημέρωσαν για τον τρόπο λειτουργίας της δομής και στην συνέχεια πραγματοποίησαν ξενάγηση στους χώρους.
Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Χαλκίδος εξήρε το έργο που επιτελείται στο συγκεκριμένο Κέντρο τονίζοντας πως είναι εμφανές ότι πρόκειται για ένα έργο αγάπης. Μίλησε για το έργο του Αρχιεπισκόπου και για την ευαισθησία του στον ανθρώπινο πόνο από τότε που ήταν Μητροπολίτης Θηβών, ενώ σημείωσε ότι «το γεγονός ότι η Εκκλησία έρχεται να καλύψει ανάγκες ανθρώπων που έχουν ψυχολογικά ή άλλου είδους προβλήματα της δίνει το «δικαίωμα» να πει ότι αφουγκράζεται τον πόνο των ανθρώπων και δεν ακολουθεί λαχανιασμένη, αλλά είναι πρωτοπόρος σε έργα αγάπης και φιλανθρωπίας».

 

Πρόσφατα νέα

Επικοινωνία

Οι Ενορίες και τα Ιδρύματα της Ι.Α.Α. μπορούν να αποστέλλουν τις Ανακοινώσεις τους στην διεύθυνση: 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  

Κινητή Μονάδα Υγείας

Oμάδα εθελοντών ιατρών, η οποία πραγματοποιεί επισκέψεις στους Ιερούς Ναούς της Αρχιεπισκοπής, για την παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας, σύμφωνα με το πρόγραμμα

Αναθεώρηση Συντάγματος

Συμβολή σε έναν ανοικτό διάλογο

Αποστολή

Βοήθησε κι εσύ ν' αλλάξει η ζωή μας

Ακίνητα Ι.Α.Α.

Ακίνητα Ιεράς Αρχιεπισκοπής προς μίσθωση ή παραχώρηση

Ακούστε Ζωντανά

Ραδιοφωνικός Σταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδος

Κοινωνικά Δίκτυα

© Copyright - Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών - developed by S.R.C.