Ο Αρχιεπίσκοπος στα εγκαίνια της στέγης υποστηριζόμενης διαβίωσης «Βασιλική Τζέρμπη»


04 Οκτωβρίου 2021

04102021stegi14
04102021stegi2
04102021stegi1
04102021stegi5
04102021stegi10
04102021stegi8
04102021stegi11

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Στα εγκαίνια της στέγης υποστηριζόμενης διαβίωσης «Βασιλική Τζέρμπη» του Ιδρύματος «Μαρία Κόκκορη» στην Ν. Φιλαδέλφεια παραβρέθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. 

Παρέστησαν, επίσης, ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, ο Γενικός Διευθυντής της ΕΚΥΟ και Διευθυντής του Ιδρύματος «Μαρία Κόκκορη», Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Φαρμάκης, ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, κ. Γιάννης Βούρος, κλήρος και λαός.

Την ακολουθία του αγιασμού τέλεσε ο Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την χαρά του για την δημιουργία του εν λόγω κέντρου τονίζοντας πως «η Εκκλησία στοχεύει στο να καλλιεργεί την ψυχή μας, μας ανεβάζει πιο ψηλά, να μαθαίνουμε την εκκλησιαστική ζωή η οποία μας οπλίζει για να αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες. Παράλληλα, να αγαπάμε τους ανθρώπους, όπως αγαπάμε τον εαυτό μας, τους δικούς μας τους ανθρώπους και να δίνουμε ό,τι μπορούμε». Αναφέρθηκε, ακόμη, στην συνεργασία της Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας με την Αρχιεπισκοπή και το Ίδρυμα «Κόκκορη», ενώ υπογράμμισε την κοινωνική συνεισφορά των δομών και την αγάπη που παραδειγματικά προσφέρουν.

Ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε πως πρόκειται για ένα έργο της τοπικής Εκκλησίας προσφορά στον άνθρωπο. «Σκοπός είναι να συμπεριλάβει έναν ιδιαίτερο τομέα ανθρώπων, οι οποίοι πρέπει να μάθουν να ζουν μαζί μας και να ζούμε μαζί τους. Αυτός είναι ο στόχος και η φιλοδοξία μας». Ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε το Ίδρυμα «Κόκκορη» για την συνεργασία και έκανε γνωστό ότι το ίδρυμα που εγκαινιάστηκε σήμερα φιλοξενεί δύο στέγες υποστηριζόμενης διαβίωσης για δέκα παιδιά. Το κτήριο είναι πλήρως ανακαινισμένο και μπορεί να παρέχει υψηλή προσφορά υπηρεσιών για τα πρόσωπα αυτά τα οποία αξίζουν το καλύτερο. «Νομίζω ότι με την προσπάθεια αυτή η Εκκλησία έρχεται κοντά σε μια ιδιαίτερη μερίδα ανθρώπων η οποία έχει ανάγκη τη βοήθεια μας» σημείωσε ο Σεβασμιώτατος και ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν για να υλοποιηθεί αυτό το έργο. 

Από την πλευρά του ο π. Νικόδημος δήλωσε βαθύτατα συγκινημένος υπογραμμίζοντας πως «πρόκειται για ένα κτήριο, το οποίο ανακαίνισε εκ βαθέων ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και εμείς αναλαμβάνουμε τη λειτουργία του ως φορέας υλοποίησης. Νομίζω ότι πλέον προσφέρουμε στην κοινωνία δύο ακόμα σπίτια, μάλλον 8 διαμερίσματα, για τα παιδιά που κατοικούν ήδη εδώ από τις 10 Σεπτεμβρίου».

Επικοινωνία

Οι Ενορίες και τα Ιδρύματα της Ι.Α.Α. μπορούν να αποστέλλουν τις Ανακοινώσεις τους στην διεύθυνση: 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  

Συχνή Επικοινωνία

Γραφείο Γάμων και Διαζυγίων: 210 3352322, 2103352347, 2103352315 Γραφείο Προσωπικού: 210 3352306, 2103352310 Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμόρφωσης: 210 3352364

Κινητή Μονάδα Υγείας

Oμάδα εθελοντών ιατρών, η οποία πραγματοποιεί επισκέψεις στους Ιερούς Ναούς της Αρχιεπισκοπής, για την παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας, σύμφωνα με το πρόγραμμα

Αναθεώρηση Συντάγματος

Συμβολή σε έναν ανοικτό διάλογο

Αποστολή

Βοήθησε κι εσύ ν' αλλάξει η ζωή μας

Ακίνητα Ι.Α.Α.

Ακίνητα Ιεράς Αρχιεπισκοπής προς μίσθωση ή παραχώρηση

Ακούστε Ζωντανά

Ραδιοφωνικός Σταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδος

Κοινωνικά Δίκτυα

© Copyright - Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών - developed by S.R.C.