Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ ΙΜΕ και Βιβλιοθήκης Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Β΄


22 Δεκεμβρίου 2021

22122021ime1
22122021ime3
22122021ime5
22122021ime4
22122021ime6

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου υπεγράφη σήμερα το πρωί Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και της Βιβλιοθήκης Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Β΄. 

Το Μνημόνιο υπεγράφη από την Εκτελεστική Αντιπρόεδρο του ΙΜΕ κα Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου και την Διευθύντρια της Βιβλιοθήκης κα Αδαμαντία Ματθαίου Λιάπη.

Σκοπός είναι η εκπαιδευτική, επιστημονική, πολιτισμική και ερευνητική συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων και αφορά, μεταξύ άλλων, στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση προγραμμάτων και έργων που συμβάλλουν στην εθνική, κοινωνική και πολιτιστική πρόοδο της χώρας. Επίσης, στην μελέτη, αξιολόγηση και υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων στον τομέα διαφύλαξης και διάδοσης της Ορθόδοξης Χριστιανικής Τέχνης και Παράδοσης, της Ιστορίας και του Πολιτισμού, αλλά και στην από κοινού διοργάνωση πνευματικών, πολιτιστικών, μορφωτικών και εν γένει κοινωνικών εκδηλώσεων με ιστορικό, θρησκευτικό και πολιτιστικό περιεχόμενο. Ακόμη θα υπάρχει διοργάνωση από κοινού συνεδρίων, ημερίδων, επιστημονικών εκδηλώσεων, αλλά και ανάπτυξη κοινών ερευνητικών δραστηριοτήτων, συνεργασία των ερευνητικών ομάδων των Ιδρυμάτων, κοινές δημοσιεύσεις και κοινές ανακοινώσεις σε συνέδρια. Και βέβαια η δημιουργία ενός Ψηφιακού Μουσείου της Ορθοδοξίας. 

«Σήμερα, κάτω από τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου, άρχισε μία συνεργασία των δύο ιδρυμάτων προκειμένου να αναπτυχθούν δράσεις που αφορούν την εκπαίδευση, την επιστήμη και εν γένει τον πολιτισμό» δήλωσε η κα Αδαμαντία Ματθαίου Λιάπη υπογραμμίζοντας πως «τα εκπαιδευτικά προγράμματα που θα υλοποιήσουμε θα επικεντρωθούν στον τομέα της διαφύλαξης και διάδοσης της Ορθόδοξης Χριστιανικής Τέχνης και Παράδοσης και της Ιστορίας της Ορθοδοξίας ανά τους αιώνες. Για τον σχεδιασμό αυτών των προγραμμάτων θα χρησιμοποιηθεί η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία ώστε το κοινό να μπορέσει να τα προσεγγίσει άμεσα και διαδραστικά».

Από την πλευρά της η κα Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου χαρακτήρισε πολύ σημαντική την εν λόγω συνεργασία και αναφέρθηκε στις κοινές δράσεις και στην δημιουργία του ψηφιακού Μουσείου Ορθοδοξίας, το οποίο θα διατεθεί σε όλους τους μαθητές δωρεάν. «Είναι μία ευκαιρία το κοινό να έρθει σε επαφή με την Ορθοδοξία και την προσφορά της στην ιστορία του Ελληνισμού» επεσήμανε η κ. Εφραίμογλου.

Πρόσφατα νέα

Επικοινωνία

Οι Ενορίες και τα Ιδρύματα της Ι.Α.Α. μπορούν να αποστέλλουν τις Ανακοινώσεις τους στην διεύθυνση: 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  

Συχνή Επικοινωνία

Γραφείο Γάμων και Διαζυγίων: 210 3352322, 2103352347, 2103352315 Γραφείο Προσωπικού: 210 3352306, 2103352310 Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμόρφωσης: 210 3352364

Κινητή Μονάδα Υγείας

Oμάδα εθελοντών ιατρών, η οποία πραγματοποιεί επισκέψεις στους Ιερούς Ναούς της Αρχιεπισκοπής, για την παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας, σύμφωνα με το πρόγραμμα

Αναθεώρηση Συντάγματος

Συμβολή σε έναν ανοικτό διάλογο

Αποστολή

Βοήθησε κι εσύ ν' αλλάξει η ζωή μας

Ακίνητα Ι.Α.Α.

Ακίνητα Ιεράς Αρχιεπισκοπής προς μίσθωση ή παραχώρηση

Ακούστε Ζωντανά

Ραδιοφωνικός Σταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδος

Κοινωνικά Δίκτυα

© Copyright - Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών - developed by S.R.C.