Παρουσία του Αρχιεπισκόπου η ανακήρυξη της Προέδρου της Δημοκρατίας σε Επίτιμη Δημότη Νάουσας


01 Μαϊος 2022

01052022proedr2
01052022proedr1
01052022proedr4
01052022proedr3

Αποστολή για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα η Ανακήρυξη της Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου σε Επίτιμη Δημότη Νάουσας.

Η τελετή έγινε στο Δημοτικό Θέατρο και στην αντιφώνηση της η κ. Σακελλαροπούλου τόνισε ότι με συγκίνηση ανατρέχει στα γεγονότα του 1822. "Στην πανηγυρική κήρυξη της Επανάστασης στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Δημητρίου. Στις ηρωικές πολεμικές επιχειρήσεις του Καρατάσου, του Ζαφειράκη, του Γάτσου. Στην πολιορκία της πόλης τις ημέρες του Πάσχα. Στην άλωσή της, στις λεηλασίες, τις σφαγέςκαι τη φωτιά που ρήμαξε τα πάντα. Και πάνω απ' όλα, στις γυναίκες που ρίχτηκαν με τα παιδιά τους στα νερά του ποταμού της Αράπιτσας για να μην πέσουν στα χέρια των Οθωμανών".

Ο Δήμαρχος της Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας επέδωσε στην κ. Σακελλαροπούλου το Χρυσό Κλειδί της πόλης. Στην προσφώνηση του αναφέρθηκε στο ιστορικό της Επανάστασης και του Ολοκαυτώματος στη Νάουσα. Επίσης, προσέφερε στην Πρόεδρο μια αναμνηστική πλακέτα για την 200η Επέτειο από το Ολοκαύτωμα της Νάουσας, καθώς και μια δερμάτινη κασετίνα που περιλαμβάνει χαρακτηριστικά κομμάτια της παραδοσιακής γυναικείας φορεσιάς της Ναουσαίας και ειδικότερα: την πόρπη - κολάνι (ζώνη), το γιορντάνι και το τεπελούκι (κεφαλοκάλυμμα).

Παρέστησαν, επίσης, οι Μητροπολίτες Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος, Διευθυντής του Γραφείου εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα, Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, Δράμας κ. Παύλος, Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, Φθιώτιδος κ. Συμεών, Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιερόθεος και ο οικείος Ποιμενάρχης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων. Επίσης, στην τελετή παραβρέθηκαν ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος, εκπρόσωποι τοπικών αρχών και Σωμάτων Ασφαλείας.

Επικοινωνία

Οι Ενορίες και τα Ιδρύματα της Ι.Α.Α. μπορούν να αποστέλλουν τις Ανακοινώσεις τους στην διεύθυνση: 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  

Κινητή Μονάδα Υγείας

Oμάδα εθελοντών ιατρών, η οποία πραγματοποιεί επισκέψεις στους Ιερούς Ναούς της Αρχιεπισκοπής, για την παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας, σύμφωνα με το πρόγραμμα. (Ανενεργό λόγω Covid-19).

Αναθεώρηση Συντάγματος

Συμβολή σε έναν ανοικτό διάλογο

Αποστολή

Βοήθησε κι εσύ ν' αλλάξει η ζωή μας

Ακίνητα Ι.Α.Α.

Ακίνητα Ιεράς Αρχιεπισκοπής προς μίσθωση ή παραχώρηση (Κανένα διαθέσιμο)

Ακούστε Ζωντανά

Ραδιοφωνικός Σταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδος

Κοινωνικά Δίκτυα

© Copyright - Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών - developed by S.R.C.