Αρχιεπίσκοπος: Επιστήμη και Εκκλησία πρέπει να συνεργάζονται και να αγωνίζονται για τον άνθρωπο


11 Ιουνίου 2022

arxiepiskoposnea

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος

«Η Εκκλησία και η Επιστήμη καλούνται να συνεργάζονται με επίκεντρο τον άνθρωπο» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος από τον Προσκυνηματικό Ιερό Ναό Αγίου Λουκά του Ιατρού Ναυπλίου. 

Ο Αρχιεπίσκοπος χοροστάτησε στον Μεγάλο πανηγυρικό Εσπερινό, ενώ συγχοροστάτησε ο Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος. Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την παρουσία του και του προσέφερε μία εικόνα του Οσίου Εφραίμ του Κατουνακιώτη, ο οποίος -όπως τόνισε ο Μητροπολίτης- αγαπούσε και τιμούσε πολύ τον Μακαριώτατο. 

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την πρόσκληση, αλλά και για το γεγονός ότι έχει κάνει γνωστό τον Άγιο Λουκά σε όλη την Ελλάδα. Αναφέρθηκε στον βίο και στο έργο του Αγίου σημειώνοντας πως κέντρο της ζωής του είναι ο άνθρωπος. Σημείωσε ότι πρόκειται για έναν μεγάλο επιστήμονα και μεγάλη προσωπικότητα εκπροσώπησης του Θεού στην γη. «Είναι ένα μήνυμα αυτό» υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος και διευκρίνισε ότι «η Επιστήμη δεν πρέπει να πολεμά την Εκκλησία και η Εκκλησία, από την πλευρά της, δεν πρέπει να πολεμά την Επιστήμη». Επεσήμανε, επίσης, ότι Επιστήμη και Θρησκεία πρέπει να συνεργάζονται και επίκεντρο να είναι ο άνθρωπος και γι’ αυτόν να αγωνιζόμαστε. Ολοκληρώνοντας τον λόγο του ευχήθηκε ο άγιος να μας στηρίζει και να μας ενισχύει όλους.

Επικοινωνία

Οι Ενορίες και τα Ιδρύματα της Ι.Α.Α. μπορούν να αποστέλλουν τις Ανακοινώσεις τους στην διεύθυνση: 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  

Κινητή Μονάδα Υγείας

Oμάδα εθελοντών ιατρών, η οποία πραγματοποιεί επισκέψεις στους Ιερούς Ναούς της Αρχιεπισκοπής, για την παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας, σύμφωνα με το πρόγραμμα

Αναθεώρηση Συντάγματος

Συμβολή σε έναν ανοικτό διάλογο

Αποστολή

Βοήθησε κι εσύ ν' αλλάξει η ζωή μας

Ακίνητα Ι.Α.Α.

Ακίνητα Ιεράς Αρχιεπισκοπής προς μίσθωση ή παραχώρηση

Ακούστε Ζωντανά

Ραδιοφωνικός Σταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδος

Κοινωνικά Δίκτυα

© Copyright - Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών - developed by S.R.C.