Συνάντηση Πατριάρχη - Μακαριωτάτου


16 Ιουνίου 2022

16062022pat1
16062022pat2
16062022pat3
16062022pat4
16062022pat5
16062022pat6
16062022pat7
16062022pat8
16062022pat9

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο υποδέχθηκε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών σήμερα το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. 

Ο Αρχιεπίσκοπος καλωσόρισε τον Πατριάρχη και την συνοδεία του εκφράζοντας την χαρά του για την συνάντηση τονίζοντας: «Χαιρόμαστε κάθε φορά που σας βλέπουμε, γιατί είστε για μας ένα υπόδειγμα σε πάρα πολλά θέματα, και σε δύσκολα και σε μικρά, αλλά κυρίως σε θέματα ενδοεκκλησιαστικά που χειρίζεστε με άριστο τρόπο».

Ο Πατριάρχης ευχαρίστησε για το εγκάρδιο και αδελφικό καλωσόρισμα εκφράζοντας την χαρά του για την επίσκεψη σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Μετέφερε την ευλογία και την στοργή της Μητρός Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως, καθώς και τις ευχές όλων για τα ονομαστήρια του Αρχιεπισκόπου. Εξέφρασε, επίσης, την λύπη του που δεν κατάφεραν να συλλειτουργήσουν στην Μηχανιώνα στις αρχές του Ιουνίου, όπως ήταν προγραμματισμένο, αλλά και για την πρόωρη εκδημία του μακαριστού π. Αδαμάντιου Αυγουστίδη, τον οποίο γνώριζε πολλά χρόνια σημειώνοντας πως ήταν ένας σπουδαίος κληρικός και πολύ μορφωμένος. 

Παρέστησαν, επίσης, ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος, ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής, Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης, Διευθυντές υπηρεσιών της Αρχιεπισκοπής και της Ιεράς Συνόδου και συνεργάτες.

Πρόσφατα νέα

Επικοινωνία

Οι Ενορίες και τα Ιδρύματα της Ι.Α.Α. μπορούν να αποστέλλουν τις Ανακοινώσεις τους στην διεύθυνση: 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  

Κινητή Μονάδα Υγείας

Oμάδα εθελοντών ιατρών, η οποία πραγματοποιεί επισκέψεις στους Ιερούς Ναούς της Αρχιεπισκοπής, για την παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας, σύμφωνα με το πρόγραμμα. (Ανενεργό λόγω Covid-19).

Αναθεώρηση Συντάγματος

Συμβολή σε έναν ανοικτό διάλογο

Αποστολή

Βοήθησε κι εσύ ν' αλλάξει η ζωή μας

Ακίνητα Ι.Α.Α.

Ακίνητα Ιεράς Αρχιεπισκοπής προς μίσθωση ή παραχώρηση (Κανένα διαθέσιμο)

Ακούστε Ζωντανά

Ραδιοφωνικός Σταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδος

Κοινωνικά Δίκτυα

© Copyright - Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών - developed by S.R.C.