Συναντήσεις Μακαριωτάτου 15.11.2022


15 Νοεμβρίου 2022

15112022syn1
15112022syn2
15112022syn3
15112022syn4
15112022syn5
15112022syn7
15112022syn8

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Ο Μητροπολίτης Ταλλίνης και πάσης Εσθονίας κ. Στέφανος επισκέφθηκε σήμερα το πρωί τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Περιστερίου κ. Γρηγόριο. Ο Αρχιεπίσκοπος καλωσόρισε τους Μητροπολίτες και συζήτησαν διάφορα θέματα κοινού ενδιαφέροντος. 

Στην συνέχεια τον Αρχιεπίσκοπο επισκέφθηκε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κυρία Μαρία Συρεγγέλα. «Η συνεργασία με την Εκκλησία είναι πάντοτε πολύ σημαντική, ιδίως στα θέματα ενδοοικογενειακής βίας» τόνισε η υφυπουργός και υπογράμμισε ότι «είναι σημαντική, επίσης, η συνεισφορά του Αρχιεπισκόπου και της Εκκλησίας. Πολλές γυναίκες θύματα βίας απευθύνονται στις εκκλησίες, γι’ αυτό καλούμαστε να δουλέψουμε μαζί Εκκλησία και Πολιτεία».

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος χαρακτήρισε πολύ δημιουργική την συζήτηση που είχε με την κ. Συρεγγέλα και επεσήμανε ότι «το αντικείμενο της συζήτησης ήταν τα παιδιά και η οικογένεια. Σε αυτό το σημείο συναντώνται οι προσπάθειες της Πολιτείας και της Εκκλησίας. Θέλουμε μία ειρηνική οικογένεια και μία καλή ανατροφή των παιδιών. Αλλωστε αν στο δέντρο κόψεις τις ρίζες μην περιμένεις καρπούς». Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στην δημιουργία εκκλησιαστικών παιδικών σταθμών και έκανε γνωστό ότι θα επισκεφθούν με την υφυπουργό παιδικούς σταθμούς.

Κατόπιν, ο Αρχιεπίσκοπος είχε συνάντηση με την Βουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ.- ΚΙΝ.ΑΛ. κυρία Τόνια Αντωνίου.

Επικοινωνία

Οι Ενορίες και τα Ιδρύματα της Ι.Α.Α. μπορούν να αποστέλλουν τις Ανακοινώσεις τους στην διεύθυνση: 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  

Κινητή Μονάδα Υγείας

Oμάδα εθελοντών ιατρών, η οποία πραγματοποιεί επισκέψεις στους Ιερούς Ναούς της Αρχιεπισκοπής, για την παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας, σύμφωνα με το πρόγραμμα

Αναθεώρηση Συντάγματος

Συμβολή σε έναν ανοικτό διάλογο

Αποστολή

Βοήθησε κι εσύ ν' αλλάξει η ζωή μας

Ακίνητα Ι.Α.Α.

Ακίνητα Ιεράς Αρχιεπισκοπής προς μίσθωση ή παραχώρηση

Ακούστε Ζωντανά

Ραδιοφωνικός Σταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδος

Κοινωνικά Δίκτυα

© Copyright - Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών - developed by S.R.C.