Τελετή Αγιασμού στο ανακαινισμένο Παρεκκλήσιο του Νοσοκομείου "Ευαγγελισμός"


13 Ιανουαρίου 2023

evag1
evag2
evag4
evag3
evag6
evag5
evag7
evag8
evag9
evag10
evag11
evag12
evag13
evag14
evag15

Τις θερμότατες ευχαριστίες του προς τον δωρητή και ευεργέτη κ. Νικόλα Διαμαντή Πατέρα και σε όλα τα μέλη της οικογενείας του για το θαυμαστό έργο της ανακαίνισης του Ιερού Παρεκκλησίου του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου του Θεραπευτηρίου «Ευαγγελισμός», αλλά και για την συνολική σπουδαία προσφορά του προς την Εκκλησία, απηύθυνε σήμερα το πρωί από το Ιερό Παρεκκλήσιο ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος αμέσως μετά το πέρας της τελετής του Αγιασμού.

Στην τελετή συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρωγών κ. Φιλόθεος, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης, ο Εφημέριος του Ιερού Παρεκκλησίου, Αρχιμανδρίτης π. Σιλουανός Καλαντζής, ο Αρχιδιάκονος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Ιωάννης Μπούτσης και άλλοι κληρικοί.

Επίσης, παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Νικήτας Κακλαμάνης, ο Υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας, ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής κ. Γεώργιος Δημόπουλος, ο Διοικητής του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» κ. Αναστάσιος Γρηγορόπουλος μαζί με μέλη του ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού, καθώς και ο Διευθυντής Τύπου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Χάρης Κονιδάρης.

Κατά την ομιλία του, ο Μακαριώτατος τόνισε ότι με το σημερινό έργο δεν αναπαύεται μόνον η ψυχή της εκλιπούσης αδελφής του Νικόλα Πατέρα Μαρίας, αλλά και οι ψυχές όλων των ασθενών που δοκιμάζονται σκληρά.

Αναφερόμενος μάλιστα στη σπουδαία δωρεά του κ. Πατέρα υπογράμμισε ότι αυτός ακολουθεί μία μεγάλη παράδοση ευεργεσιών της οικογενείας του, την οποία και ευχήθηκε να συνεχίσουν και τα παιδιά του.

Τέλος, ο Αρχιεπίσκοπος, αφού επισήμανε ότι και το Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπως και τα περισσότερα Νοσοκομεία των Αθηνών ανεγέρθηκαν σε εκτάσεις που δώρισε στην Πολιτεία η Εκκλησία και δη η Ιερά Μονή Ασωμάτων Πετράκη τόνισε ότι αυτό που απαιτεί η σημερινή εποχή είναι ενότητα, σύμπραξη και συναλληλία όλων των θεσμών και όλων των φορέων του Έθνους και όλων των ευεργετών επ’ ωφελεία του ελληνικού λαού.

Από την πλευρά του, ο κ. Νικόλας Πατέρας ευχαρίστησε θερμά τον Αρχιεπίσκοπο για την μεγάλη τιμή της παρουσίας του και για την ευλογία του τόσο για τον ίδιο, όσο και για την οικογένειά του, καθώς επίσης και όσους τίμησαν με την συμμετοχή τους την σημερινή τελετή.

Πρόσφατα νέα

Επικοινωνία

Οι Ενορίες και τα Ιδρύματα της Ι.Α.Α. μπορούν να αποστέλλουν τις Ανακοινώσεις τους στην διεύθυνση: 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  

Κινητή Μονάδα Υγείας

Oμάδα εθελοντών ιατρών, η οποία πραγματοποιεί επισκέψεις στους Ιερούς Ναούς της Αρχιεπισκοπής, για την παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας, σύμφωνα με το πρόγραμμα. (Ανενεργό λόγω Covid-19).

Αναθεώρηση Συντάγματος

Συμβολή σε έναν ανοικτό διάλογο

Αποστολή

Βοήθησε κι εσύ ν' αλλάξει η ζωή μας

Ακίνητα Ι.Α.Α.

Ακίνητα Ιεράς Αρχιεπισκοπής προς μίσθωση ή παραχώρηση (Κανένα διαθέσιμο)

Ακούστε Ζωντανά

Ραδιοφωνικός Σταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδος

Κοινωνικά Δίκτυα

© Copyright - Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών - developed by S.R.C.