Συνάντηση Αρχιεπισκόπου με τον Μητροπολίτη Χαλκηδόνος


19 Ιανουαρίου 2023

19012023arx1
19012023arx2
19012023arx3
19012023arx4
19012023arx5
19012023arx6
19012023arx7
19012023arx8

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

O Μητροπολίτης Γέροντας Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ με κλιμάκιο του Τάγματος του Αγίου Ανδρέα των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου και τον Μητροπολίτη Λαοδικείας κ. Θεοδώρητο, Διευθυντή του Γραφείου Εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα, επισκέφθηκαν σήμερα το μεσημέρι τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο. 

Ο Μητροπολίτης Χαλκηδόνος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την στήριξή του στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και τον ενημέρωσε για ένα Διεθνές Συνέδριο που προετοιμάζουν να διοργανώσουν στην Αθήνα το Μάιο 2024 κατά το οποίο θα παρευρεθούν προσωπικότητες της πολιτικής και του επιχειρείν από ολόκληρο τον κόσμο.

Χαιρετισμό απηύθυναν, ακόμη, ο Διοικητής του Τάγματος των Αρχόντων Δρ. Αντώνιος Λυμπεράκης και ο π. Άλεξ Καρλούτσος. 

Ο Μητροπολίτης Λαοδικείας χαρακτήρισε τον Αρχιεπίσκοπο φιλελεύθερο με δημοκρατικές αντιλήψεις τονίζοντας πως ουδέποτε καταπίεσε τους κληρικούς του. «Είναι για όλους ο πατέρας» σημείωσε χαρακτηριστικά. Επίσης, τον ευχαρίστησε για την αδελφική του αγάπη και την συμπαράστασή του τονίζοντας πως «ο Μακαριώτατος σέβεται τους θεσμούς και ιδιαίτερα το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Στέκεται κοντα στη Μητέρα Εκκλησία». Αναφέρθηκε, ακόμη στην Πανορθόδοξη Σύνοδο που έγινε στην Κρήτη το 2016 και σημείωσε ότι ο Αρχιεπίσκοπος διαδραμάτισε έναν σημαντικό ρόλο, ώστε να υπάρξει ισορροπία. Παράλληλα, μίλησε για την στήριξη του Μακαριωτάτου, όταν το Οικουμενικό Πατριαρχείο έδωσε την Αυτοκεφαλία στην Εκκλησία της Ουκρανίας. 

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την συγκίνησή του για την συνάντηση και μίλησε για ένα βιβλίο που διαβάζει τελευταία του Θείρσιου, το οποίο αναφέρεται στην ιστορία της Ελλάδας στα χρόνια του Καποδίστρια και στο οποίο υπάρχουν ειδικά κεφάλαια για την Εκκλησία. Σημείωσε ότι το κέντρο του αναγνώσματος είναι το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Τόνισε ότι σε αυτά τα κεφάλαια αναφέρονται όλα τα γεγονότα, οι καταστάσεις, οι διαιρέσεις, οι συγκρούσεις μεταξύ Εκκλησιών, αλλα κυρίως Ανατολής και Δύσης και έκανε λόγο για την σοφία με την οποία συμπεριφέρεται το Οικουμενικό Πατριαρχείο από εκείνα τα χρόνια και μέχρι σήμερα. Υπογράμμισε, ακόμη, ότι δεν πρέπει να αφήνουμε μικροπράγματα να δηλητηριάζουν τις σχέσεις και εξέφρασε την συγκίνησή του και τον θαυμασμό του για την ευστροφία του Πατριαρχείου. Αναφορικά με τα υπόλοιπα θέματα που έθεσε ο Μητροπολίτης Λαοδικείας ο Αρχιεπίσκοπος επεσήμανε: «Δεν θα μπορούσα να κάνω κάτι άλλο από το να είμαι στο πλευρό του Πατριαρχη. Είμαστε μια οικογένεια».

Πρόσφατα νέα

Επικοινωνία

Οι Ενορίες και τα Ιδρύματα της Ι.Α.Α. μπορούν να αποστέλλουν τις Ανακοινώσεις τους στην διεύθυνση: 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  

Κινητή Μονάδα Υγείας

Oμάδα εθελοντών ιατρών, η οποία πραγματοποιεί επισκέψεις στους Ιερούς Ναούς της Αρχιεπισκοπής, για την παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας, σύμφωνα με το πρόγραμμα. (Ανενεργό λόγω Covid-19).

Αναθεώρηση Συντάγματος

Συμβολή σε έναν ανοικτό διάλογο

Αποστολή

Βοήθησε κι εσύ ν' αλλάξει η ζωή μας

Ακίνητα Ι.Α.Α.

Ακίνητα Ιεράς Αρχιεπισκοπής προς μίσθωση ή παραχώρηση (Κανένα διαθέσιμο)

Ακούστε Ζωντανά

Ραδιοφωνικός Σταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδος

Κοινωνικά Δίκτυα

© Copyright - Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών - developed by S.R.C.