Ο Αρχιεπίσκοπος στον Αγιασμό για την έναρξη των εργασιών των Κατασκηνώσεων της Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας


17 Μαρτίου 2023

17032023kat1
17032023kat2
17032023kat3
17032023kat4
17032023kat5
17032023kat6
17032023kat7
17032023kat8
17032023kat9

Αποστολή για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Στους καρπούς που αποδίδει η συναλληλία και η συνεργασία αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κατά την τελετή Αγιασμού για την έναρξη των εργασιών αποκατάστασης και κατασκευής των νέων παιδικών Κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος στην Σφενδάλη Μαλακάσας. 

Την Ακολουθία του Αγιασμού τέλεσε ο Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας κ. Γαβριήλ και παρέστησαν ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, ως ποιμενάρχης της περιοχής, ο Γενικός Διευθυντής της ΕΚΥΟ, Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Φαρμάκης, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γεώργιος Πατούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Αττικής κ. Νίκος Πέππας, ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδελφείας, Αντιδήμαρχοι Ωρωπού, κληρικοί της Μητροπόλεως. Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Ανδριόπουλος.

Ο Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας κ. Γαβριήλ, ευχαρίστησε όσους ήταν παρόντες και κυρίως όσους συνέβαλαν στην απόκτηση και στην δημιουργία της εν λόγω δομής και αναφέρθηκε στην υλοποίηση του έργου τονίζοντας πως θα δημιουργηθεί ένας χώρος, όπου τα παιδιά θα γνωρίσουν την πίστη, τις αρχές, τις παραδόσεις και όσα συγκροτούν την ταυτότητα του νεοέλληνα και ολοκληρώνοντας μίλησε για την συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές και την Περιφέρεια Αττικής. 

Ο κ. Πατούλης σημείωσε την σημαντική διαχρονική προσπάθεια της Αρχιεπισκοπής και των Μητροπόλεων της Αττικής απέναντι στις δυσκολίες των συμπολιτών και υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια προσθέτει ένα μικρό λιθαράκι στην προσπάθεια αυτή. 

Κατόπιν, ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε για την πρόσκληση και τόνισε ότι βλέποντας τον Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας και τον Περιφερειάρχη σκέφτεται την ανάγκη συνεργασίας όλων των φορέων. Αναφέρθηκε στις καταστάσεις που βιώνει η κοινωνία και επεσήμανε ότι τα σημερινά εγκαίνια αποτελούν ένα αισιόδοξο μήνυμα, ότι είμαστε συνεργάτες και όχι αντίπαλοι και υπογράμμισε ότι η ελπίδα μας είναι «η συνεργασία, η συναλληλία, ο ένας να βοηθάει τον άλλον». Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του, ο Μακαριώτατος, αναφέρθηκε σε όλες τις κατασκηνώσεις, αλλά και στα ιδρύματα της Εκκλησίας και ευχήθηκε όλοι μαζί χέρι με χέρι να βοηθήσουμε, ώστε να περάσουμε τις δυσκολίες.

Πρόσφατα νέα

Επικοινωνία

Οι Ενορίες και τα Ιδρύματα της Ι.Α.Α. μπορούν να αποστέλλουν τις Ανακοινώσεις τους στην διεύθυνση: 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  

Κινητή Μονάδα Υγείας

Oμάδα εθελοντών ιατρών, η οποία πραγματοποιεί επισκέψεις στους Ιερούς Ναούς της Αρχιεπισκοπής, για την παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας, σύμφωνα με το πρόγραμμα. (Ανενεργό λόγω Covid-19).

Αναθεώρηση Συντάγματος

Συμβολή σε έναν ανοικτό διάλογο

Αποστολή

Βοήθησε κι εσύ ν' αλλάξει η ζωή μας

Ακίνητα Ι.Α.Α.

Ακίνητα Ιεράς Αρχιεπισκοπής προς μίσθωση ή παραχώρηση (Κανένα διαθέσιμο)

Ακούστε Ζωντανά

Ραδιοφωνικός Σταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδος

Κοινωνικά Δίκτυα

© Copyright - Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών - developed by S.R.C.