Επίσκεψη φοιτητών της Θεολογικής Σχολής Αθηνών στο Συνοδικό Μέγαρο


16 Μαϊος 2023

foitites-synodos5
foitites-synodos4
foitites-synodos2
foitites-synodos3
foitites-synodos8
foitites-synodos1
foitites-synodos6
foitites-synodos7

Στο πλαίσιο του μαθήματος «ΔΟΓΜΑΤΙΚΗ Β’» και ειδικά της ενότητας για την Εκκλησιολογία του στ’ εξαμήνου του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, 100 φοιτητές (μεταξύ των οποίων και αρκετοί μεταπτυχιακοί) με τον διδάσκοντα το μάθημα Ελλογιμώτατο Καθηγητή της Συστηματικής Θεολογίας κ. Σταύρο Γιαγκάζογλου επισκέφθηκαν, την Τρίτη 16 Μαΐου 2023 το πρωί, τα Γραφεία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για να ενημερωθούν σχετικά με το Συνοδικό σύστημα που διέπει την Εκκλησία της Ελλάδος.

Τον κ. Καθηγητή και τους φοιτητές υποδέχθηκε στην Αίθουσα του Μεγάλου Συνοδικού ο Μακαριώτατος Πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου, Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο οποίος, αφού  τους καλωσόρισε με θερμούς λόγους, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη σημασία που έχουν αυτές οι επισκέψεις στον κεντρικό διοικητικό χώρο της Εκκλησίας της Ελλάδος, αφού αποτελούν ευκαιρίες γνωριμίας, αλληλοκατανόησης και ανοίγουν διαύλους γόνιμης συνεργασίας.

Στη συνέχεια, ο Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος, οι Πανοσιολογιώτατοι Αρχιμανδρίτες π. Ιγνάτιος Σωτηριάδης, Γραμματεύς της Συνοδικής Επιτροπής επί των Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων και π. Παντελεήμων Παπασυννεφάκης, Γενικός Διευθυντής της ΑΜΚΕ «ΣΥΝΥΠΑΡΞΙΣ» της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Εμμανουήλ Παπαμικρούλης, Γραμματεύς της Υποεπιτροπής Υποτροφιών, και ο Γενικός Διευθυντής της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος και Διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού Αυτής κ. Αλέξανδρος Κατσιάρας, εισηγήθηκαν, επί πεντάλεπτο έκαστος, τα αφορώντα στον τομέα της διακονίας τους στην κεντρική διοίκηση της Εκκλησίας μας.

Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος, στον οποίο συμμετείχαν πολλοί φοιτητές, ενώ ο Μακαριώτατος και οι συνεργάτες του  ανταποκρίθηκαν πρόθυμα στις ερωτήσεις των παιδιών. Ταυτόχρονα συμφωνήθηκε ότι υπάρχουν δυνατότητες συμμετοχής των φοιτητών σε δράσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, όπως και στο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο του επιστημονικού περιοδικού της Ιεράς Συνόδου ΘΕΟΛΟΓΙΑ, το οποίο θα διεξαχθεί από 11 έως 15 Οκτωβρίου 2023 στην Αθήνα, με αφορμή τη συμπλήρωση κατά το παρόν έτος 100 ετών από της ιδρύσεως και πρώτης κυκλοφορίας του εν λόγω περιοδικού.

Κλείνοντας τη συνάντηση ο Καθηγητής κ. Γιαγκάζογλου ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για τη φιλοξενία και την ουσιαστική συμμετοχή του στην Εκδήλωση, ενώ ο Μακαριώτατος έδωσε σε κάθε φοιτητή προσωπικά αναμνηστικές ευλογίες, που προσέφεραν η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος και ο Κλάδος Εκδόσεων της ΕΜΥΕΕ.

Αμέσως μετά την Εκδήλωση, στην οποία παρευρέθησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας - Πρόεδρος της ΑΜΚΕ «ΣΥΝΥΠΑΡΞΙΣ», ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιάκωβος Ανδριόπουλος, Συνοδικοί Γραμματείς και Συνεργάτες Συνοδικών Επιτροπών, οι φοιτητές ξεναγήθηκαν στους χώρους του Συνοδικού Μεγάρου και ιδιαιτέρως στη Βιβλιοθήκη, ενώ η Αρχιγραμματεία παρέθεσε δεξίωση προς τιμήν τους.

Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος

Πρόσφατα νέα

Επικοινωνία

Οι Ενορίες και τα Ιδρύματα της Ι.Α.Α. μπορούν να αποστέλλουν τις Ανακοινώσεις τους στην διεύθυνση: 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  

Κινητή Μονάδα Υγείας

Oμάδα εθελοντών ιατρών, η οποία πραγματοποιεί επισκέψεις στους Ιερούς Ναούς της Αρχιεπισκοπής, για την παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας, σύμφωνα με το πρόγραμμα. (Ανενεργό λόγω Covid-19).

Αναθεώρηση Συντάγματος

Συμβολή σε έναν ανοικτό διάλογο

Αποστολή

Βοήθησε κι εσύ ν' αλλάξει η ζωή μας

Ακίνητα Ι.Α.Α.

Ακίνητα Ιεράς Αρχιεπισκοπής προς μίσθωση ή παραχώρηση (Κανένα διαθέσιμο)

Ακούστε Ζωντανά

Ραδιοφωνικός Σταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδος

Κοινωνικά Δίκτυα

© Copyright - Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών - developed by S.R.C.