Ιερατική Σύναξη Αρχιεπισκοπικών Περιφερειών


19 Μαϊος 2023

19052023ier8
19052023ier7
19052023ier6
19052023ier5
19052023ier3
19052023ier2
19052023ier1

Αποστολή για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος

Στις εγκαταστάσεις των Κατασκηνώσεων της Αρχιεπισκοπής στον Αυλώνα Αττικής πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, η Ιερατική Σύναξη έξι Περιφερειών της Αρχιεπισκοπής (Η΄, Θ΄, ΙΑ΄, ΙΒ΄, ΙΓ΄, ΙΔ΄). 

Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο συνόδευαν ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής, Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Ανδριόπουλος και ο Αρχιδιάκονος Ιωάννης Μπούτσης, ενώ παρέστη και ο Επίσκοπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος.

Στην εισαγωγική του ομιλία ο Πρωτοσύγκελλος καλωσόρισε τους ιερείς και ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για την μέριμνα και την αγάπη του προς όλους. 

Ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε για τις δομές του χώρου, αλλά και την γενικότερη προσφορά των κατασκηνώσεων και στην συνέχεια αναφέρθηκε στο θέμα του επανευαγγελισμού της ενορίας που τέθηκε στη σύνοδο της Ιεραρχίας του παρελθόντος Οκτωβρίου, με εισήγηση του Μητροπολίτη Σάμου και ανακοίνωσε ότι η ιεραρχία αποφάσισε τη διεξαγωγή ειδικού συνεδρίου στις 15 και 16 Ιουνίου, με τη συμμετοχή όλων των Ιερών Μητροπόλεων.Εκεί θα αναλυθεί σε βάθος το ζήτημα αυτό, που για όλους είναι ποιμαντική πρόκληση. 

Παράλληλα, υπογράμμισε, ότι η Δ.Ι.Σ. διοργανώνει και τό μεγάλο διεθνές συνέδριο για τα 100 χρόνια του περιοδικού Θεολογία, στις 12, 13, και 14 Οκτωβρίου. Τό θέμα του αφορά την Ορθόδοξη Θεολογία στην εποχή της άυλης πραγματικότητας. 

Κατόπιν, ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε σε διάφορα θέματα που θα απασχολήσουν τα δύο αυτά Συνέδρια, ενώ μίλησε και για διάφορα πρακτικά ζητήματα που απασχολούν την Αρχιεπισκοπή και τους ιερείς. 

Μετά την ομιλία του Αρχιεπισκόπου ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος με τους ιερείς.

Στο τέλος της Σύναξης ο Μακαριώτατος κάλεσε τον Διευθυντή του «Κέντρου Παιδείας Πολιτισμού & Εθελοντισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών “Η Αγία Φιλοθέη η Αθηναία”» κ. Σεβαστιανό Ανδρεάδη να αναφερθεί στις δομές και στις εγκαταστάσεις των Κατασκηνώσεων, καθώς και στο νέο πολυιατρείο που θα λειτουργεί σε αυτόν τον χώρο.

Πρόσφατα νέα

Επικοινωνία

Οι Ενορίες και τα Ιδρύματα της Ι.Α.Α. μπορούν να αποστέλλουν τις Ανακοινώσεις τους στην διεύθυνση: 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  

Κινητή Μονάδα Υγείας

Oμάδα εθελοντών ιατρών, η οποία πραγματοποιεί επισκέψεις στους Ιερούς Ναούς της Αρχιεπισκοπής, για την παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας, σύμφωνα με το πρόγραμμα. (Ανενεργό λόγω Covid-19).

Αναθεώρηση Συντάγματος

Συμβολή σε έναν ανοικτό διάλογο

Αποστολή

Βοήθησε κι εσύ ν' αλλάξει η ζωή μας

Ακίνητα Ι.Α.Α.

Ακίνητα Ιεράς Αρχιεπισκοπής προς μίσθωση ή παραχώρηση (Κανένα διαθέσιμο)

Ακούστε Ζωντανά

Ραδιοφωνικός Σταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδος

Κοινωνικά Δίκτυα

© Copyright - Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών - developed by S.R.C.