Φοιτητές της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ στον Αρχιεπίσκοπο


30 Μαϊος 2023

30052023neoi6
30052023neoi5
30052023neoi4
30052023neoi3
30052023neoi2
30052023neoi1

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Επίσκεψη στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι πενήντα φοιτητές της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ στο πλαίσιο του μαθήματος Ποιμαντικής συνοδευόμενοι από τον Διδάσκοντα π. Χριστόφορο Χρόνη. Ο Αρχιεπισκοπος καλωσόρισε τους φοιτητές και, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι κάνουμε τον αγώνα μας να βιώσουμε αυτό που μας είπε ο Χριστός και μας δίδαξαν οι άγιοι της Εκκλησίας. Σημασία έχει αυτό που κάνουμε να μετριέται με αυτά που μας έχει πει ο Χριστός. Αναφερόμενος στη πνευματική καθοδήγηση υπογράμμισε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τους ανθρώπους να είναι ο ένας αντίγραφο του άλλου. Πρέπει να βλέπουμε την ουσία και όχι το φαίνεσθε. Στη συνέχεια απάντησε στο ερώτημα, γιατί σπουδάζουμε σήμερα τη θεολογία, λέγοντας ότι κάποιοι ακούν μια φωνή μέσα τους, που τους λέει πήγαινε προς αυτή την κατεύθυνση. Χρησιμοποίησε την Παραβολή του Καλού Σπορέα για να δώσει αφορμή στους φοιτητές να αναρωτηθούν ποια είναι η δική τους κατεύθυνση. Μιλώντας για το έργο των πνευματικών τόνισε ότι ο πνευματικός έχει υποχρέωση να καθοδηγήσει τον υποτακτικό του, αλλά πρέπει να τον αφήσει ελεύθερο. 

Σε άλλο σημείο, ο Αρχιεπίσκοπος επεσήμανε: «Ένας γέροντας μου είπε κάποτε: "Προτιμώ να σφάλλω μαζί με την Εκκλησία παρά με τον εαυτό μου"».

Στην συνέχεια φοιτητές απηύθυναν ερωτήματα και έθεσαν απορίες στον Αρχιεπίσκοπο. Συγκεκριμένα, ένας φοιτητής μιλώντας για το σημαντικό έργο του μακαριστού π. Αδαμάντιου Αυγουστίδη ρώτησε κατά πόσο μπορεί να συνυπάρχει η ψυχιατρική επιστήμη στην Εκκλησία. Ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε για την προσφορά του μακαριστού π. Αδαμάντιου ως Ψυχιάτρου κάνοντας μία ειδική αναφορά στο «κολαστήριο της Λέρου» και στη συμβολή του να σωθούν τόσοι άνθρωποι.

Πρόσφατα νέα

Επικοινωνία

Οι Ενορίες και τα Ιδρύματα της Ι.Α.Α. μπορούν να αποστέλλουν τις Ανακοινώσεις τους στην διεύθυνση: 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  

Κινητή Μονάδα Υγείας

Oμάδα εθελοντών ιατρών, η οποία πραγματοποιεί επισκέψεις στους Ιερούς Ναούς της Αρχιεπισκοπής, για την παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας, σύμφωνα με το πρόγραμμα. (Ανενεργό λόγω Covid-19).

Αναθεώρηση Συντάγματος

Συμβολή σε έναν ανοικτό διάλογο

Αποστολή

Βοήθησε κι εσύ ν' αλλάξει η ζωή μας

Ακίνητα Ι.Α.Α.

Ακίνητα Ιεράς Αρχιεπισκοπής προς μίσθωση ή παραχώρηση (Κανένα διαθέσιμο)

Ακούστε Ζωντανά

Ραδιοφωνικός Σταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδος

Κοινωνικά Δίκτυα

© Copyright - Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών - developed by S.R.C.