Αρχιεπίσκοπος: Να σταματήσει ο πόλεμος και να αρχίσει διάλογος


07 Νοεμβρίου 2023

07112023iordan1
07112023iordan2
07112023iordan3
07112023iordan4
07112023iordan5
07112023iordan6
07112023iordan7
07112023iordan8

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Έκκληση να σταματήσει ο πόλεμος και να απελευθερωθούν οι απαχθέντες στην Γάζα απηύθυνε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κατά την συνάντηση που είχε σήμερα το πρωί με Καθηγητές του Πανεπιστημίου Θρησκειών και Δογμάτων του Ιράν.

Ο Μακαριώτατος καλωσόρισε την αντιπροσωπεία των καθηγητών και αναφέρθηκε στην σημαντική ιστορία του Ιράν. Υπογράμμισε, ακόμη, την δυνατότητα επιστημονικής συνεργασίας τονίζοντας ότι αυτή η δραστηριότητα δε μπορεί να μείνει μόνο στα βιβλία και στις έρευνες. «Βλέποντας τις ανάγκες του κόσμου σήμερα η αποστολή μας είναι πώς μπορούμε αυτές τις θεολογικές τοποθετήσεις να τις κάνουμε εργαλεία στους ανθρώπους και να βοηθηθεί η κοινωνία» επεσήμανε ο Αρχιεπίσκοπος.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την συνάντηση και μίλησε για το πόσο σημαντική είναι η ιστορία της Ελλάδας τονίζοντας ότι έχει αναδείξει μεγάλους επιστήμονες σε όλους τους χώρους κάνοντας αναφορά σε αρχαίους φιλοσόφους και σύγχρονους επιστήμονες της ιατρικής. Κατόπιν, μίλησε για τον χριστιανισμό και για την αλληλεπίδραση που υπάρχει ανάμεσα στους μουσουλμάνους και τους ορθοδόξους τονίζοντας ότι υπάρχει μεγάλος σεβασμός στους Ορθόδοξους Χριστιανούς. Στην συνέχεια ο Πρύτανης αναφέρθηκε στην κατάσταση στην Γάζα υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για ένα από τα βάσανα του σημερινού κόσμου και ολοκληρώνοντας παρουσίασε το πανεπιστήμιο, τα μαθήματα διδασκαλίας και τις έρευνες που πραγματοποιούνται εκεί επισημαίνοντας ότι η λύση σε όλα είναι ο διάλογος.

Στην συνέχεια ο Μακαριώτατος σημείωσε ότι «θα ερωτηθούμε, ασφαλώς, σήμερα από τον λαό μας τι συζητήσαμε. Πρέπει να τονίσουμε, πέρα από τις επιστημονικές τοποθετήσεις, ακόμη τέσσερα σημεία. Πρώτον να σταματήσει ο πόλεμος και να αρχίσει ένας διάλογος. Να απελευθερωθούν αμέσως οι απαχθέντες, που δε ξέρουμε πού βρίσκονται και σε τι κατάσταση είναι. Και βέβαια, από όλες τις πλευρές να μη χρησιμοποιούνται παιδιά και άμαχος πληθυσμός σαν προπομποί, μπροστά. Και τέλος, αποστολή όλων μας, πέρα από τις έρευνες τις επιστημονικές, πρέπει να είναι και η επιμονη να μεσολαβούμε για την ειρήνευση όλων των ανθρώπων ανεξαρτήτως θρησκείας».

 

Πρόσφατα νέα

Επικοινωνία

Οι Ενορίες και τα Ιδρύματα της Ι.Α.Α. μπορούν να αποστέλλουν τις Ανακοινώσεις τους στην διεύθυνση: 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  

Κινητή Μονάδα Υγείας

Oμάδα εθελοντών ιατρών, η οποία πραγματοποιεί επισκέψεις στους Ιερούς Ναούς της Αρχιεπισκοπής, για την παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας, σύμφωνα με το πρόγραμμα. (Ανενεργό λόγω Covid-19).

Αναθεώρηση Συντάγματος

Συμβολή σε έναν ανοικτό διάλογο

Αποστολή

Βοήθησε κι εσύ ν' αλλάξει η ζωή μας

Ακίνητα Ι.Α.Α.

Ακίνητα Ιεράς Αρχιεπισκοπής προς μίσθωση ή παραχώρηση (Κανένα διαθέσιμο)

Ακούστε Ζωντανά

Ραδιοφωνικός Σταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδος

Κοινωνικά Δίκτυα

© Copyright - Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών - developed by S.R.C.