200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821


09 Μαρτίου 2021

Με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και στα πλαίσια των Επετειακών Εκδηλώσεων για την κατάκτηση της Εθνικής μας παλιγγενεσίας, πήραμε την απόφαση με μία ομάδα Νέων και Παιδιών, να υψώσουμε στο μπαλκόνι μας την Σημαία της Φιλικής Εταιρείας, μοναδική σωζόμενη σημαία του Αγώνα της Εθνικής Ανεξαρτησίας. Είναι μια από αυτές που κατασκευάστηκαν στην Πάτρα με υπόδειξη του Παλαιών Πατρών Γερμανού, όταν κηρύχτηκε η Επανάσταση, για να διανεμηθούν στα Επαναστατικά Σώματα. Φέρει τα σύμβολα της Φιλικής Εταιρείας. Υψώθηκε στην Ήλιδα από τον οπλαρχηγό Γεώργιο Σισίνη. Έτσι λοιπόν από σήμερα και μέχρι το τέλος του 2021 στο μπαλκόνι μας όπως και στα μπαλκόνια των σπιτιών της ομάδας Νέων και Παιδιών που ακολουθούν την εξ αποστάσεως κατήχηση αυτή τη περίοδο, θα κυματίζει περήφανα η Σημαία της Επανάστασης του 1821, ώστε να μας θυμίζει τη μεγάλη και γενναία απόφαση ανδρών και γυναικών να πολεμήσουν για «Του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία». Σε καλούμε να βάλεις και εσύ την Ελληνική Σημαία και στο δικό σου μπαλκόνι.

Πρεσβ. Αντώνιος Μπεζαΐτης Εφημέριος Ιερού Ναού Αγίου Στυλιανού Γκύζη.

https://www.pantonios.gr/index.php/orthodoksos-logos/afieromata/28-oktovriou-1941/7336-200-xronia-apo-tin-elliniki-epanastasi-tou-1821

 

Επικοινωνία

Οι Ενορίες και τα Ιδρύματα της Ι.Α.Α. μπορούν να αποστέλλουν τις Ανακοινώσεις τους στην διεύθυνση: 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  

Ακούστε Ζωντανά

Ραδιοφωνικός Σταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδος

Κοινωνικά Δίκτυα

© Copyright - Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών - developed by S.R.C.