"Με ανοιχτό νου και ανοιχτή καρδιά"


02 Δεκεμβρίου 2021

anoixto

Η Υπηρεσία Γυναικείων Θεμάτων του Ιδρύματος Νεότητος και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και το πρόγραμμα «Πρωτοβουλία για την πρόληψη της ενδοοικογενειακής βίας» διοργανώνουν την Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου  από τις 19:30-21:30, Διαδικτυακή συνάντηση με θέμα: "Με ανοιχτό νου και ανοιχτή καρδιά"

Μοιραζόμαστε τις καλές πρακτικές, αναζητούμε τα επόμενα βήματά μας στην προσπάθεια πρόληψης και αντιμετώπισης της ενδοοικογενειακής βίας. Η διαδικτυακή εκδήλωση είναι μια ακόμα δράση συνάντησης και διαλόγου της Υπηρεσίας στο πλαίσιο των Νησίδων διαλόγου και του προγράμματος «Πρωτοβουλία» για την πρόληψη της ενδοοικογενειακής βίας με κύριους σκοπούς: Την πρόληψη και την αντιμετώπιση στάσεων ζωής, οι οποίες υπονομεύουν την ισότιμη σχέση των δυο φύλων.

Τη διατύπωση προτάσεων για τον σχεδιασμό προγραμμάτων και τη λήψη μέτρων, τα οποία θα βοηθούν στην ανανέωση των μεθόδων και των δράσεων που έχουν υιοθετηθεί μέχρι σήμερα για την πρόληψη και μακροπρόθεσμα τον περιορισμό της ενδοοικογενειακής και έμφυλης βίας. Την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση ανδρών και γυναικών, κληρικών και λαϊκών. Ειδικότερα, βασικοί στόχοι της εκδήλωσης  είναι: Η κατάθεση της εμπειρίας και της επιστημονικής γνώσης των εισηγητριών για τις ακολουθούμενες καλές πρακτικές. Η αξιολόγηση αυτών των καλών πρακτικών που ακολουθούνται,η οποία θα βοηθήσει στην εμπέδωση αλλά και στην εμβάθυνση των θετικών αποτελεσμάτων, αλλά και στην κατάθεση νέων προτάσεων για την πρόληψη της ενδοοικογενειακής βίας.

Θα μιλήσουν: Η κα Έλενα Κουντουρά, Ευρωβουλευτής, Εισηγήτρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Έκθεση- Ψήφισμα: «Ο αντίκτυπος της Ενδοσυντροφικής βίας και των  Δικαιωμάτων επιμέλειας στις γυναίκες και τα παιδιά». Η κα Ευφροσύνη Σπανέα, Δρ. Κλινικής Ψυχολογίας, Σύμβουλος Ψυχολογικής Υποστήριξης στο Συμβουλευτικό Κέντρο Αθήνας (Σύνταγμα) της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων.

Παρεμβαίνει ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας.

Τη συζήτηση συντονίζει η κα Βάσω Κόλλια, Πολιτική Επιστήμονας –πρ. Γεν. Γραμματέας Ισότητας των Φύλων.

Δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  και στο τηλ: 210-2019922.

Επικοινωνία

Οι Ενορίες και τα Ιδρύματα της Ι.Α.Α. μπορούν να αποστέλλουν τις Ανακοινώσεις τους στην διεύθυνση: 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  

Συχνή Επικοινωνία

Γραφείο Γάμων και Διαζυγίων: 210 3352322, 2103352347, 2103352315 Γραφείο Προσωπικού: 210 3352306, 2103352310 Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμόρφωσης: 210 3352364

Κινητή Μονάδα Υγείας

Oμάδα εθελοντών ιατρών, η οποία πραγματοποιεί επισκέψεις στους Ιερούς Ναούς της Αρχιεπισκοπής, για την παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας, σύμφωνα με το πρόγραμμα

Αναθεώρηση Συντάγματος

Συμβολή σε έναν ανοικτό διάλογο

Αποστολή

Βοήθησε κι εσύ ν' αλλάξει η ζωή μας

Ακίνητα Ι.Α.Α.

Ακίνητα Ιεράς Αρχιεπισκοπής προς μίσθωση ή παραχώρηση

Ακούστε Ζωντανά

Ραδιοφωνικός Σταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδος

Κοινωνικά Δίκτυα

© Copyright - Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών - developed by S.R.C.