10 χρόνια το Πρόγραμμα «Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ» ανοίγει την αγκαλιά του και μεριμνά για χιλιάδες αστέγους της πρωτεύουσας


27 Απριλίου 2022

apostoli-astegoi1
apostoli-astegoi2
apostoli-astegoi4
apostoli-astegoi5
apostoli-astegoi3

Τη Μεγάλη Εβδομάδα  κλιμάκιο του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, μοίρασε δέματα αγάπης στους αστέγους της πρωτεύουσας.  Με εντολή του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου εργαζόμενοι και εθελοντές της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» συμμερίζονται την αγωνία της  εγκατάλειψης και της μοναξιάς των αστέγων, μοιράζοντας είδη πρώτης ανάγκης, πολλές ευχές για Καλή Ανάσταση και ένα χαμόγελο  στηρίζοντας την ελπίδα σε όσους ανανεώνουν κάθε φορά το ραντεβού μαζί της.

Τα δέματα τροφίμων περιλαμβάνουν στερεά τροφή, γλυκίσματα, νερό και χυμούς φρούτων, ενίοτε όμως η ανθρωπιστική βοήθεια συνοδεύεται από κλινοσκεπάσματα, ρουχισμό, υποδήματα και είδη ατομικής υγιεινής και φροντίδας, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, τις περιστάσεις και τα αιτήματα όσων έχουν ανάγκη.

Αποδέκτες της βοήθειας αυτής είναι τοξικομανείς, αποφυλακισμένοι, άποροι και  συνταξιούχοι, οικονομικά αδύναμοι άνθρωποι, συνάνθρωποί μας που η οικονομική κρίση αρχικά τους οδήγησε σε αδιέξοδο, το οποίο τώρα έγινε απελπισία  με τον αόρατο εχθρό της πανδημίας και απόγνωση με την ολοένα και αυξανόμενη ακρίβεια.

Χιλιάδες άστεγοι τα τελευταία δέκα χρόνια έχουν στήριγμα την «ΑΠΟΣΤΟΛΗ»  με ορόσημο την  χαρτογράφηση των αναγκών και των συνθηκών που βιώνουν  οι οποίες, ολοένα και αυξάνονται, συνεπεία του οποίου, η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» αναπροσαρμόζει και τις ανθρωπιστικές της παρεμβάσεις.

Το πρόγραμμα «Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ» ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2012 με εντολή της Διοίκησης του Οργανισμού.

Επικοινωνία

Οι Ενορίες και τα Ιδρύματα της Ι.Α.Α. μπορούν να αποστέλλουν τις Ανακοινώσεις τους στην διεύθυνση: 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  

Συχνή Επικοινωνία

Γραφείο Γάμων και Διαζυγίων: 210 3352322, 2103352347, 2103352315 Γραφείο Προσωπικού: 210 3352306, 2103352310 Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμόρφωσης: 210 3352364

Κινητή Μονάδα Υγείας

Oμάδα εθελοντών ιατρών, η οποία πραγματοποιεί επισκέψεις στους Ιερούς Ναούς της Αρχιεπισκοπής, για την παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας, σύμφωνα με το πρόγραμμα

Αναθεώρηση Συντάγματος

Συμβολή σε έναν ανοικτό διάλογο

Αποστολή

Βοήθησε κι εσύ ν' αλλάξει η ζωή μας

Ακίνητα Ι.Α.Α.

Ακίνητα Ιεράς Αρχιεπισκοπής προς μίσθωση ή παραχώρηση

Ακούστε Ζωντανά

Ραδιοφωνικός Σταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδος

Κοινωνικά Δίκτυα

© Copyright - Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών - developed by S.R.C.