Χρόνος... 22: βιβλιοπαρουσίαση και ... καλοτάξιδο


28 Ιουνίου 2022

chronos221
chronos222
chronos223
chronos224
chronos225
chronos226

Τη Δευτέρα 27 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε, με την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β΄, η παρουσίαση του βιβλίου «Χρόνος...’22».

Το εφηβικό αυτό μυθιστόρημα, που κυκλοφορήθηκε πρόσφατα από το Ίδρυμα Νεότητος και Οικογένειας της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, συνέγραψε η κ. Ελένη Πουλημένου (Εκπαιδευτικός Φιλόλογος με ειδίκευση στην Παιδαγωγική-Ψυχολογία), με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή.

Η βιβλιοπαρουσίαση φιλοξενήθηκε στο Αρχοντικό της Αγίας Φιλοθέης (Οικία των Μπενιζέλων στην οδό Αδριανού) και πραγματοποιήθηκε με ευρύτερες αναφορές στη χρησιμότητα της εθνικής μνήμης ως μέσου αγωγής, από τους:

Βάιο Βαϊόπουλο, Καθηγητή Τμήματος Ιστορίας Πανεπιστημίου Aθηνών.

Αγγελική Θ. Μαστρομιχαλάκη, Δρ. Φιλοσοφίας, Εκπαιδευτικό – Συγγραφέα,

Ηλία Λιαμή, Δρ. Θεολογίας- Εκπαιδευτικό- Μουσικό- Συγγραφέα.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο Διευθυντής του Ιδρύματος Νεότητος και Οικογένειας Ι.Α.Α., Αρχιμανδρίτης Συμεών Βενετσιάνος και τίμησαν με την παρουσία τους Καθηγητές Πανεπιστημίου, Εκπαιδευτικοί, Ιερείς και Κατηχητές, ενώ τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών εκπροσώπησε ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Δημήτριος Νίκου, Εφημέριος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αθηνών Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Επίσης υπήρξε η δυνατότητα απευθείας διαδικτυακής μετάδοσης για όσους βρίσκονταν εκτός Αθηνών ή δεν ηδύναντο να παρευρεθούν δια ζώσης στην εκδήλωση.

Την ανάγνωση αποσπασμάτων του βιβλίου αλλά και την όλη εκδήλωση πλαισίωσαν μικρασιάτικες μελωδίες από μαθητές του «Βυζαντινού Οργανικού Συνόλου» του Μουσικού Σχολείου Αλίμου, υπό τη διεύθυνση-συντονισμό της κ. Ιωάννας Αγγέλου.

Το βιβλίο «Χρόνος...’22» (διαστάσεως 14*21 εκ. και  περιεχομένου 230 σελίδων) διατίθεται από το Ίδρυμα Νεότητος και Οικογένειας (παραγγελίες στο τηλέφωνο 213 0184431 ή στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

Επικοινωνία

Οι Ενορίες και τα Ιδρύματα της Ι.Α.Α. μπορούν να αποστέλλουν τις Ανακοινώσεις τους στην διεύθυνση: 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  

Κινητή Μονάδα Υγείας

Oμάδα εθελοντών ιατρών, η οποία πραγματοποιεί επισκέψεις στους Ιερούς Ναούς της Αρχιεπισκοπής, για την παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας, σύμφωνα με το πρόγραμμα

Αναθεώρηση Συντάγματος

Συμβολή σε έναν ανοικτό διάλογο

Αποστολή

Βοήθησε κι εσύ ν' αλλάξει η ζωή μας

Ακίνητα Ι.Α.Α.

Ακίνητα Ιεράς Αρχιεπισκοπής προς μίσθωση ή παραχώρηση

Ακούστε Ζωντανά

Ραδιοφωνικός Σταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδος

Κοινωνικά Δίκτυα

© Copyright - Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών - developed by S.R.C.