«Η οικογένεια την Μεγάλη Σαρακοστή»: εκδήλωση για γονείς και παιδιά


13 Μαρτίου 2023

oiko-meg-sara3
oiko-meg-sara4
oiko-meg-sara5
oiko-meg-sara6
oiko-meg-sara7
oiko-meg-sara8

Την Κυριακή 12 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε, σε συνεργασία με την ενορία Αγ. Άννης Χαλανδρίου, η εκδήλωση του Ιδρύματος Νεότητας και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με θέμα: «Η οικογένεια την Μεγάλη Σαρακοστή».

Η εκδήλωση περιελάμβανε ομιλία και συζήτηση με τον Αιδεσιμ. Πρωτ. Δημήτριο Παλιούρα, Εφημέριο του Ι.Ν. Αγ. Πάντων Καλλιθέας και την κα. Κατερίνα Δανδουλάκη - Χιόνη, Συγγραφέα καθώς και δημιουργικό εργαστήρι για παιδιά δημοτικού. Ο π. Δημήτριος στην ομιλία του αναφέρθηκε στον πνευματικό αγώνα της οικογένειας κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Σαρακοστής, στα όπλα που μας παρέχει η Εκκλησία προκειμένου ν’ ανταποκριθούμε σε αυτόν τον αγώνα, στους θησαυρούς που κρύβει η Μεγάλη Σαρακοστή και στις λατρευτικές ευκαιρίες που μας παρέχει ενώ επεσήμανε πως η οικογένεια αποτελεί χώρο καθημερινής άσκησης για τη Βασιλεία των Ουρανών. Η κα. Δανδουλάκη αναφέρθηκε στην έννοια της μετάνοιας μέσα στην οικογένεια και επεσήμανε ότι η μετάνοια είναι συνδεδεμένη με την ειρήνη. Η αληθινή μετάνοια προϋποθέτει την αναγνώριση του λάθους και κατ’ επέκταση την απόφαση για αλλαγή. Παράλληλα η κα. Δανδουλάκη αναφέρθηκε στα στοιχεία εκείνα που πληγώνουν τόσο τη συζυγική σχέση όσο και τη σχέση των γονέων με τα παιδιά τους και υπογράμμισε ότι στόχος είναι μια αγαπημένη και ειρηνική οικογένεια.

Το Ίδρυμα Νεότητας και Οικογένειας ευχαριστεί θερμά και τους δύο ομιλητές για την συνεισφορά τους στην εκδήλωση, τον Αιδεσιμ. Πρωτ. Χρήστο Βαρδαξή, Προϊστάμενο του Ι. Ναού  Αγ. Άννης Χαλανδρίου και τον Αιδεσιμ. Πρωτ. Νικόλαο Καριοφύλλη, Υπεύθυνο Ιερέα Νεότητας του Ι.Ν. Αγ. Άννης Χαλανδρίου, για την αγαστή συνεργασία και τη φιλοξενία της εκδήλωσης. Θερμές ευχαριστίες και στις κατηχήτριες του Ι.Ν. Αγ. Γερασίμου Ιλισίων, κα. Γεωργία Σέττα, κα. Μαρίνα Νικολοπλάκη και κα. Ελένη Μούτου, για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών.

Επικοινωνία

Οι Ενορίες και τα Ιδρύματα της Ι.Α.Α. μπορούν να αποστέλλουν τις Ανακοινώσεις τους στην διεύθυνση: 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  

Κινητή Μονάδα Υγείας

Oμάδα εθελοντών ιατρών, η οποία πραγματοποιεί επισκέψεις στους Ιερούς Ναούς της Αρχιεπισκοπής, για την παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας, σύμφωνα με το πρόγραμμα. (Ανενεργό λόγω Covid-19).

Αναθεώρηση Συντάγματος

Συμβολή σε έναν ανοικτό διάλογο

Αποστολή

Βοήθησε κι εσύ ν' αλλάξει η ζωή μας

Ακίνητα Ι.Α.Α.

Ακίνητα Ιεράς Αρχιεπισκοπής προς μίσθωση ή παραχώρηση (Κανένα διαθέσιμο)

Ακούστε Ζωντανά

Ραδιοφωνικός Σταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδος

Κοινωνικά Δίκτυα

© Copyright - Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών - developed by S.R.C.