Τουρνουά Πινγκ Πονγκ 2023 για όλους!


15 Μαρτίου 2023

afisa-ping-pong

Το Ίδρυμα Νεότητας και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών διοργανώνει Τουρνουά Πινγκ Πονγκ για παιδιά Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου με τους παρακάτω όρους:

Δικαίωμα συμμετοχής: Δικαιούνται να συμμετάσχουν παιδιά Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου Κατηχητικών Νεανικών Συντροφιών ανεξαρτήτου επιπέδου και εμπειρίας στο άθλημα του πινγκ-πονγκ.

Κατηγορίες αγωνιζόμενων: Στις 11:00 π.μ.: αγόρια και κορίτσια Δημοτικού, στις 13:20 μ.μ. αγόρια και κορίτσια Γυμνασίου και στις 15:20 μ.μ. αγόρια και κορίτσια Λυκείου

Σύστημα διεξαγωγής αγώνων: Η πρώτη φάση των αγώνων θα διεξαχθεί σε ομίλους (των 3 ή 4 ή 5 παιδιών) ανάλογα με το πλήθος των δηλώσεων συμμετοχής. Η δεύτερη φάση των αγώνων θα διεξαχθεί με σύστημα νοκ-άουτ (knock-out)

Ημερομηνίες και χώρος διεξαγωγής των αγώνων: Οι αγώνες θα διεξαχθούν το Σάββατο 1 η Απριλίου 2023 στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου Κυνηγού οδού Βουλιαγμένης (Λ. Βουλιαγμένης 126). Σταθμός Μετρό Άγιος Ιωάννης επί της γραμμής 2

Ώρα προσέλευσης: 15 λεπτά πριν την διεξαγωγή των αγώνων.

Κλήρωση: Η κλήρωση των αγώνων θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1η Απριλίου 2023 λίγο πριν την έναρξη των αγώνων.

Έπαθλα: Θα απονεμηθούν κύπελλα, μετάλλια και διπλώματα στον πρώτο, δεύτερο και τρίτο κάθε κατηγορίας και μετάλλια σε όλους τους συμμετέχοντες.

Δηλώσεις Συμμετοχής: Ηλεκτρονικές εγγραφές στον ακόλουθο σύνδεσμο: 

https://docs.google.com/forms/d/1Lz3k5TgkCus0zZMmfHgw1jROwlpC2VEYah9uw-AArn8/edit

Η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ για όλους.

Σερβίς: Στο παιχνίδι ένας πόντος ξεκινάει με τον παίχτη να σερβίρει την μπάλα. Ενώ στέκεται πίσω από την γραμμή του τραπεζιού, με την μπάλα στην παλάμη του ενός χεριού και την ρακέτα στην άλλη, ο παίχτης που σερβίρει πετάει την μπάλα προς τα πάνω, τουλάχιστον 15 εκατοστά. Ο παίχτης τότε πρέπει να χτυπήσει την μπάλα με τέτοιο τρόπο ώστε να αναπηδήσει μία φορά στο δικό του τραπέζι και τουλάχιστον μία φορά σε αυτό του αντιπάλου. Εάν η μπάλα χτυπήσει στο φιλέ αλλά δεν χτυπήσει στην μεριά του αντιπάλου τότε ο αντίπαλος κερδίζει τον πόντο. Όμως αν η μπάλα χτυπήσει στο φιλέ και παρόλα αυτά προχωρήσει και αναπηδήσει στην άλλη πλευρά τότε έχουμε net. Σε αυτή την περίπτωση το παιχνίδι σταματά και ο παίχτης ξανασερβίρει την μπάλα. Ένας παίχτης μπορεί να κάνει οποιονδήποτε αριθμό net χωρίς να υπάρχει κάποια ποινή. Αν το σερβίς είναι “καλό” τότε ο αντίπαλος πρέπει να κάνει μια “καλή” επιστροφή.

Πόντοι: Ένα σετ κερδίζεται από τον παίκτη που θα φθάσει πρώτος τους 11 πόντους εκτός εάν το σκορ φθάσει 10-10 οπότε και χρειάζεται διαφορά 2 πόντων για να κριθεί το σετ. Ένας αγώνας τελειώνει στα τρία νικηφόρα σετ.

Ο αθλητής χάνει πόντο όταν:

Αποτυγχάνει να κάνει ένα καλό service.

Αποτυγχάνει να επιστρέψει επιτυχώς τη μπαλιά του αντιπάλου.

Χτυπήσει τη μπάλα πριν αυτή αναπηδήσει στο γήπεδό του.

Διευκρινήσεις:

Επιτρέπεται να φύγει η μπάλα κατά το σερβίς από την δεξιά ή την αριστερή πλευρά του πεδίου του αντιπάλου, δεν είναι υποχρεωτικό να περνά μόνο από την γραμμή μπροστά στον παίχτη.

Επιτρέπεται να γίνεται σιγανό σερβίς και η μπάλα να χτυπά πάνω από 1 φορά στο πεδίο του αντιπάλου. Αν χτυπήσει δύο φορές είναι πόντος αυτού που κάνει το σερβίς.

Επιτρέπεται να ακουμπήσει η ρακέτα του παίχτη πάνω στο τραπέζι.

Απαγορεύεται να ακουμπήσει ο παίκτης με οποιοδήποτε μέλος του σώματός του το τραπέζι.

Η μπάλα μπορεί να ακουμπήσει το τραπέζι του αντιπάλου χωρίς να περάσει πάνω από το φιλέ και ο πόντος συνεχίζεται κανονικά.

Επικοινωνία: Για οποιαδήποτε πληροφορία η διευκρίνιση ζητηθεί από τους ενδιαφερόμενους παραθέτουμε τα ονόματα των υπευθύνων: πρεσβ. Αντώνιος Μπεζαΐτης – υπεύθυνος Αθλητικού Τομέα – τηλ. 2130184437 – 6977387010 – e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και κ. Γαβριήλ Κακάρογλου – υπεύθυνος Πολιτιστικών και Αθλητικών – τηλ. 2130184436 – e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Γενικά: Σε περίπτωση που οι συμμετοχές στην κατηγορία των κοριτσιών είναι λιγότερες από 4 τότε συγχωνεύεται με αυτή των αγοριών. – Κάθε παιδί συμμετέχει στους αγώνες με ιατρική ευθύνη του κηδεμόνα του.

– Για τυχόν ανακύπτοντα θέματα που δεν καλύπτονται από την παρούσα προκήρυξη υπεύθυνη για την επίλυσή τους είναι η Οργανωτική Επιτροπή του Τουρνουά

Περιμένουμε όλα τα παιδιά!

Επικοινωνία

Οι Ενορίες και τα Ιδρύματα της Ι.Α.Α. μπορούν να αποστέλλουν τις Ανακοινώσεις τους στην διεύθυνση: 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  

Κινητή Μονάδα Υγείας

Oμάδα εθελοντών ιατρών, η οποία πραγματοποιεί επισκέψεις στους Ιερούς Ναούς της Αρχιεπισκοπής, για την παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας, σύμφωνα με το πρόγραμμα. (Ανενεργό λόγω Covid-19).

Αναθεώρηση Συντάγματος

Συμβολή σε έναν ανοικτό διάλογο

Αποστολή

Βοήθησε κι εσύ ν' αλλάξει η ζωή μας

Ακίνητα Ι.Α.Α.

Ακίνητα Ιεράς Αρχιεπισκοπής προς μίσθωση ή παραχώρηση (Κανένα διαθέσιμο)

Ακούστε Ζωντανά

Ραδιοφωνικός Σταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδος

Κοινωνικά Δίκτυα

© Copyright - Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών - developed by S.R.C.