Συζητώντας για την ποιμαντική της νεότητος στην Ι. Αρχιεπισκοπή Αθηνών


20 Νοεμβρίου 2023

neot-poim1
neot-poim2
neot-poim3
neot-poim4
neot-poim5
neot-poim6
neot-poim7
neot-poim8

Ιερείς νεότητος, Κατηχητές και Κατηχήτριες αλλά και υπόλοιποι Συνεργάτες στην ποιμαντική της νεότητος από την 18η και την 20η  αρχιερατική περιφέρεια της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών συναντήθηκαν και συζήτησαν θέματα κατήχησης των παιδιών και των νέων καθώς και στήριξης της οικογένειας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Νοεμβρίου, στην πολυ-λειτουργική αίθουσα του Συνδέσμου «Σήμαντρο», στο οποίο πραγματοποιούνται πολλές δράσεις ποιμαντικού και φιλανθρωπικού σκοπού της ενορίας Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού. Παρευρέθηκαν επίσης οι Αρχιερατικοί Επίτροποι των δύο περιφερειών Αρχιμ. Αλέξιος Γιαννιός και Πρωτοπρ. Νικόλαος Σιάτος αντιστοίχως.

Στην εκδήλωση εισαγωγικές ομιλίες πραγματοποίησαν

·        Ο Αρχιμανδρ. Συμεών Βενετσιάνος, Γεν. Διευθυντής του Ιδρύματος Νεότητος και Οικογένειας, ο οποίος μετέφερε προς τους όλους τις πατρικές ευχές και ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου μας κ. Ιερωνύμου. Τόνισε την ιστορικότητα και αναγκαιότητα της κατήχησης στην εποχή μας αλλά και την αναγκαιότητα της συνεργασίας, στην οποία αποσκοπούν οι συναντήσεις αυτές.

·        Ο Πρωτορπ. Αντώνιος Καλιγέρης, Διευθυντής Ποιμαντικής Γάμου και Οικογένειας, ο οποίος αναφέρθηκε στην επίταση της ανάγκης ολοκληρωμένης ποιμαντικής προσέγγισης και συμβουλευτικής της σύγχρονης οικογένειας και παρουσίασε διεξοδικά την «Πρωτοβουλία για την πρόληψη της ενδο-οικογενειακής βίας».

·        Η Εκπαιδευτικός κ. Ελένη Φωτοπούλου, Κατηχήτρια στην ενορία Αγίας Παρασκευής, η οποία αναφέρθηκε –κυρίως μέσα από την πλούσια παιδαγωγική και κατηχητική εμπειρία της- σε βασικούς άξονες προσέγγισης και διδασκαλίας σε παιδιά και νέους των αληθειών της πίστεώς μας.

Ακολούθησε γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος, σε πολύ ζωντανούς ρυθμούς. Η ενορία Φανερωμένης φρόντισε για νηστήσιμο κέρασμα προς όλους, ενώ το Ίδρυμα Νεότητος και Οικογένειας διένειμε βιβλία στους Ιερείς και στα Στελέχη της κατήχησης.

Επικοινωνία

Οι Ενορίες και τα Ιδρύματα της Ι.Α.Α. μπορούν να αποστέλλουν τις Ανακοινώσεις τους στην διεύθυνση: 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  

Κινητή Μονάδα Υγείας

Oμάδα εθελοντών ιατρών, η οποία πραγματοποιεί επισκέψεις στους Ιερούς Ναούς της Αρχιεπισκοπής, για την παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας, σύμφωνα με το πρόγραμμα. (Ανενεργό λόγω Covid-19).

Αναθεώρηση Συντάγματος

Συμβολή σε έναν ανοικτό διάλογο

Αποστολή

Βοήθησε κι εσύ ν' αλλάξει η ζωή μας

Ακίνητα Ι.Α.Α.

Ακίνητα Ιεράς Αρχιεπισκοπής προς μίσθωση ή παραχώρηση (Κανένα διαθέσιμο)

Ακούστε Ζωντανά

Ραδιοφωνικός Σταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδος

Κοινωνικά Δίκτυα

© Copyright - Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών - developed by S.R.C.