Ημερίδα με θέμα Εφημερία στην αυλή του σχολείου με τους Τρεις Ιεράρχες


07 Φεβρουαρίου 2024

neot-treis
neot-prog-treis

Το Ίδρυμα Νεότητος και Οικογένειας της Ι.Αρχιεπισκοπής Αθηνών με αφορμή την εορτή των Τριών Ιεραρχών διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Εφημερία στην αυλή του σχολείου με τους Τρεις Ιεράρχες».

Η αυλή του σχολείου είναι ένας σύνθετος χώρος. Αυτό φαίνεται ιδιαίτερα κατά  την διάρκεια των διαλειμμάτων. Οι  μαθητές και οι μαθήτριες φαίνεται να απολαμβάνουν την δεκάλεπτη ανάπαυλα, ενώ οι εκπαιδευτικοί, φαίνεται να επιβλέπουν.

Στην πραγματικότητα όμως συμβαίνουν πολύ περισσότερα τα οποία χρειάζονται ένα προσεκτικό παρατηρητή για να τα προσέξει. Μπορούμε, για παράδειγμα, να αντιληφθούμε το βαθμό ανίας από τον βαθμό εκτόνωσης που δείχνουν οι μαθητές/μαθήτριες. Θα δούμε τα μοναχικά ή τα δημοφιλή παιδιά. Θα δούμε τα αγχωμένα ή τα αδιάφορα. Θα δούμε τα παιδιά να παίζουν. Θα ακούσουμε έντονες συζητήσεις. Πολλά πλησιάζουν τις/τους εκπαιδευτικούς για να συζητήσουν ή να «εκμαιεύσουν» κάποια αιφνίδια εξέταση. Θα δούμε πρόσωπα με πολλές εκφράσεις. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στα γραφεία των διδασκόντων τα οποία συχνά είναι σε συναγερμό.

Η αυλή του σχολείου αποτελεί μια εικόνα της πραγματικότητας που επικρατεί στις σχολικές μονάδες. Της ποιότητας της εκπαίδευσης που έχουμε.

Αν μαζί με τους μικρούς και μεγάλους πρωταγωνιστές της εκπαίδευσης εφημέρευαν οι Τρεις μεγάλοι παιδαγωγοί της Εκκλησίας μας, ποιες πτυχές αυτής της πραγματικότητας θα αναδείκνυαν; Ή τι θα συμβούλευαν τους εκπαιδευτικούς αν τους έθεταν τα θέματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά;

Η Ημερίδα έχει σαν σκοπό αυτή την διερεύνηση. Την συνάντηση της θεολογικής και παιδαγωγικής σκέψης των τριών Αγίων με τη σύγχρονη εκπαιδευτική πραγματικότητα.

Οι συμμετέχουσες/συμμετέχοντες θα συμβάλλουν στη διεργασία αυτή, με την έρευνα, την κριτική σκέψη και  με τον διάλογο που έχει  αναπτυχθεί μέχρι σήμερα φωτίζοντας παράλληλα από διαφορετικές οπτικές, τις αναζητήσεις που υπάρχουν στον εκπαιδευτικό χώρο σήμερα.

Η Ημερίδα  θα διοργανωθεί  το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024, στη Σιβιτανίδειο Σχολή από τις 09.30-15.00

Επικοινωνία

Οι Ενορίες και τα Ιδρύματα της Ι.Α.Α. μπορούν να αποστέλλουν τις Ανακοινώσεις τους στην διεύθυνση: 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  

Κινητή Μονάδα Υγείας

Oμάδα εθελοντών ιατρών, η οποία πραγματοποιεί επισκέψεις στους Ιερούς Ναούς της Αρχιεπισκοπής, για την παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας, σύμφωνα με το πρόγραμμα. (Ανενεργό λόγω Covid-19).

Αναθεώρηση Συντάγματος

Συμβολή σε έναν ανοικτό διάλογο

Αποστολή

Βοήθησε κι εσύ ν' αλλάξει η ζωή μας

Ακίνητα Ι.Α.Α.

Ακίνητα Ιεράς Αρχιεπισκοπής προς μίσθωση ή παραχώρηση (Κανένα διαθέσιμο)

Ακούστε Ζωντανά

Ραδιοφωνικός Σταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδος

Κοινωνικά Δίκτυα

© Copyright - Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών - developed by S.R.C.