Μεγάλη ευλογία στην Ηλιούπολη


10 Φεβρουαρίου 2024

ag-mar-evlog2
ag-mar-evlog3
ag-mar-evlog10
ag-mar-evlog8
ag-mar-evlog9
ag-mar-evlog11
ag-mar-evlog7
ag-mar-evlog6
ag-mar-evlog4
ag-mar-evlog5
ag-mar-evlog1

Περιστοιχιζόμενος από τους δημάρχους Γορτυνίας Ευστάθιο Κούλη και Ηλιουπόλεως Ευστάθιο Ψυρρόπουλο, ο επίσκοπος Σταυροπηγίου Αλέξιος παρέλαβε από τας χείρας του γέροντος Παντελεήμονος, τα ιερά λείψανα του αγίου Χαραλάμπους προερχόμενα εκ του ιερού κελλίου των Αρχαγγέλων της ιεράς μονής Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους.

Ιερόπαιδες, μοναχές, κληρικοί και ο λαός του Θεού, παρά την μηέγκαιρη ενημέρωση, προσέδραμαν εις τα προπύλαια του ναού, συνοδεύοντας τονεπίσκοπο στην εισόδευση των ιερών σεβασμάτων, στο ναό.

Μετά την δέηση, έγινε ο μέγας εσπερινός χοροστατούντος του επισκόπου Αλεξίου, ο οποίος και ομίλησε συγκλονιστικά για την ιερότητα του ανθρώπινου σώματος εξ ών και τα ιερά λείψανα των αγίων. Το κήρυγμα μπορείτε να ακούσετε στον διαδικτυακό δίαυλο ecclesiatv,gr στον επόμενο σύνδεσμο: https://ecclesiatv.gr/ekklisia/item/logos-theofilestatou-episkopou-stavropigiou-k-k-aleksiou-9-2-2024.

Ο πρόεδρος του εκκλησιαστικού συμβουλίου του ναού,αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου ευχαρίστησε του συνεργήσαντες εις την μεγάλη ευλογία για την εκκλησιαστική κοινότητα της αγίας Μαρίνης, τον ποιμενάρχη της ενορίας αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο,τον πρωτοσύγκελλο του αρχιμανδρίτη Βαρνάβα Θεοχάρη, τον γέροντα του κελλίου ιερομόναχο Παντελεήμονα, τον καθηγούμενο της μονής Κουτλουμουσίου αρχιμανδρίτη Νικόλαο, την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους συνεργάτες του ναού και τους προσελθόντες κλήρο και λαό. Εν συνεχεία ανακοίνωσε το πρόγραμμα των ακολουθιών. 

Κατόπιν μέχρι λίγο μετά τα μεσάνυχτα από τις 20:00, τελέσθηκε ιερά αγρυπνία από τους εφημερίους του ναού, πρωτοπρεσβύτερο Ιωάννη Μεταξά και πρεσβύτερο Βασίλειο Ταξιαρχιώτη. Στο τέλος διανεμήθηκε γλύκισμα πρός όλους προσφορά της Πόπης Κλακέα.

Με επίκαιρα συνθήματα στην είσοδο του ναού, για τα όσα εργάζεται η κρατική εξουσία κατά των ανθρώπων, μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου το μεσημέρι, ο άγιος Χαραλάμπης θα ευλογεί τους πιστούς που θα προσέρχονται στο ναό από τις 7:30 έως και τις 21:30. 

Στις 8:00 θα αρχίζει ο όρθρος και θα ακολουθεί Θεία Λειτουργία ιερουργούντος αρχιερέως. Στις 12:00 θα τελείτε ιερά παράκληση στον άγιο, στις 17:00 εσπερινός και στις 20:00 απόδειπνο με χαιρετισμούς του αγίου. Σε όλες τις εσπερινές ακολουθίες θα ακολουθεί  ομιλία στις 18:00 με τους παρακάτω ομιλητάς. 

10/2 μητροπολίτης Νεοχωρίου Παύλος,

11/2 πίσκοποςΤαλαντίου πιφάνιος,

12/2 ρχιμανδρίτης γαθάγγελος Καρκαγγέλης,

13/2 ρχιμανδρίτης Διονύσιος Κατερίνας,

14/2 πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Σχοινς,                    

15/2 πρωτοσύγκελλος ρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης,

16/2 πρωτοσύγκελλος ρχιμανδρίτης Νεκτάριος Μουλατσιώτης,

17/2 ρχιμανδρίτης άκωβος Γιοσάκης,

18/2 ρχιμανδρίτης Νεκτάριος Πέττας. 

Το πρωί της εορτής του Αγίου Χαραλάμπους, θα ιερουργήσει ο επίσκοπος Σταυροπηγίου Αλέξιος.

Την Κυριακή θα πρεορταστεί η σύναξη της Θεοτόκου Οστρομπράμσκα. Το Σάββατο στις 17:00 θα τελεσθεί μέγας εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Νεοχωρίου Παύλου και την επομένη με Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Μητροπολίτου Αχαίας Αθανασίου. Το μεσημερι θα ψαλεί η παράκληση της Παναγίας Οστρομπράμσκα ενώ το απόγευμα θα τελεσθεί το μυστήριο του ευχελαίου από τον επίσκοπο Ταλαντίου Επιφάνειο.

Ευχέλαιο θα τελεσθεί από τις 17:30 την Τετάρτη 14/2 και την Παρασκευ 16/2, ενώ ιερές αγρυπνίες μεταξύ 21:00 – 00:10 την Δευτέρα 12/2 επί τη μνήμη του ιερού ζεύγους των αποστόλων Ακύλα και Πρισκίλλης και την Πέμπτη 15/2 επί τη αναμνήση της καταθέσεως στο ναό υπό του νύν μητροπολίτου Διδυμοτείχου Δαμασκηνού, του εικονίσματος της Θεοτόκου Οστρομπράμσκα. 

 

Εκ του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας, του Ενοριακού Συμβουλίου Ποιμαντικού Έργου, του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως.  

Επικοινωνία

Οι Ενορίες και τα Ιδρύματα της Ι.Α.Α. μπορούν να αποστέλλουν τις Ανακοινώσεις τους στην διεύθυνση: 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  

Κινητή Μονάδα Υγείας

Oμάδα εθελοντών ιατρών, η οποία πραγματοποιεί επισκέψεις στους Ιερούς Ναούς της Αρχιεπισκοπής, για την παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας, σύμφωνα με το πρόγραμμα. (Ανενεργό λόγω Covid-19).

Αναθεώρηση Συντάγματος

Συμβολή σε έναν ανοικτό διάλογο

Αποστολή

Βοήθησε κι εσύ ν' αλλάξει η ζωή μας

Ακίνητα Ι.Α.Α.

Ακίνητα Ιεράς Αρχιεπισκοπής προς μίσθωση ή παραχώρηση (Κανένα διαθέσιμο)

Ακούστε Ζωντανά

Ραδιοφωνικός Σταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδος

Κοινωνικά Δίκτυα

© Copyright - Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών - developed by S.R.C.