Μικρή ανάσα από το ΚΕ.Σ.Ο προς τους ωφελούμενους του


05 Ιουλίου 2024

keso-ioylios2
keso-ioylios3
keso-ioylios4
keso-ioylios5
keso-ioylios6
keso-ioylios7
keso-ioylios8
keso-ioylios9
keso-ioylios10
keso-ioylios11

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024 η διήμερη καλοκαιρινή διανομή του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας –Εκκλησιαστικού Ιδρύματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, κόντρα στην ακρίβεια που παρουσιάζεται στα καταναλωτικά αγαθά, αλλά και στο δελτίο για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, που εκδόθηκε σε συνδυασμό με τις ειδοποιήσεις του 112.

Η διανομή, πραγματοποιήθηκε με τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου και Προέδρου του ΚΕ.Σ.Ο, αλλά και του αναπληρωτή προέδρου του Πανιερώτατου Μητροπολίτη Φαναρίου κ. Αγαθάγγελου, καθώς και του Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Βαρνάβα.

Έγινε στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Εκκλησιαστικού Ιδρύματος, της οδού Αχαρνών, για το μήνα Ιούλιο-Αύγουστο. Διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση του ΚΕ.Σ.Ο, με την αρωγή των συνεργατών του συγκεκριμένου Ιδρύματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ξεκίνησε την Πέμπτη 4/7 και ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 5/7. Από τη διανομή ωφελήθηκαν τελικά 250 οικογένειες σε καιρό ακρίβειας, που ακόμα και οι Κυβερνητικοί παράγοντες προσπαθούν να τιθασεύσουν.

Την πρώτη ημέρα της διανομής προσήλθαν οι πολύτεκνες οικογένειες και εκείνες με μικρά παιδιά που είχαν και τα τυχερά τους παιχνίδια και ακολούθησαν οι οικογένειες με μεγαλύτερα ή και καθόλου παιδιά, καθώς και οι μονογονεϊκές. Τη δεύτερη ημέρα προσήλθαν τα νοικοκυριά των συνταξιούχων ή νέα ζευγάρια χωρίς παιδιά, καθώς και των μοναχικών ατόμων.

Οι οικογένειες έλαβαν είδη διατροφής από ισχυρή χορηγία της Τράπεζας Τροφίμων και του «Ιδρύματος Καταπολέμησης της Φτώχειας». Συγκεκριμένα έλαβαν (ζυμαρικά, γάλα, ζάχαρη, αλεύρι, ντοματοπολτό, κατεψυγμένα λαχανικά και snacs). Επίσης στα είδη διατροφής έλαβαν κατεψυγμένα προϊόντα(λαχανικά ή κοτόπουλο) από τους χορηγούς του φορέα μας. Σε δεύτερη τσάντα έλαβαν καθαριστικά και είδη ατομικής υγιεινής από την Τράπεζα Τροφίμων, την Diversey AE. και άλλους χορηγούς του. Επιπρόσθετα δόθηκαν μωρομάντηλα από την εταιρία ΜΕΓΑ Α.Ε. Καθώς και βρεφικές πάνες για τα μωρά, πάνες ακράτειας για τους ηλικιωμένους.

Η διανομή του ΚΕ.Σ.Ο, στοχεύει να καλύψει όσο δυνατόν περισσότερο, τις ανάγκες των ωφελούμενων του για το διάστημα Ιουλίου-Αυγούστου, δεδομένου ότι τον Αύγουστο λόγω των θερινών διακοπών, κλείνουν πολλές δομές αρωγής και βοήθειας των ευπαθών ομάδων.

Εκ μέρους του Δ.Σ του ΚΕ.Σ.Ο συμμετείχαν ο π. Χρήστος Βλάχος ο οποίος είναι ειφορτισμένος με τη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Το εντυπωσιακό ήταν ότι η προσέλευση των οικογενειών της διανομής έπιασε το 97% και όλοι οι εκπρόσωποι των οικογενειών προσήλθαν με ευγένεια και δεν παρέλειψαν να ευχηθούν σε όλους μας «καλή δύναμη για το έργο μας».

Η Διευθύντρια του ΚΕ.Σ.Ο κ. Μαίρη Πίνη ευχαριστεί από καρδιάς τους χορηγούς μας, τους συνεργάτες του φορέα: Μαρία Νικολάου-Καραποστόλη για την συγκέντρωση των χορηγιών, την Ειρήνη Χαιρέτη Κοινωνική Λειτουργό, τον Νικόλαο Σοφιανίδη υπεύθυνο του Κοινωνικού μας Παντοπωλείου, τον Κωνσταντίνο Σαλεβουράκη υπεύθυνο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και εντεταλμένο στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, την Αθηνά Χολίδου ευπρεπίστρια που βοήθησαν στη προετοιμασία των τσαντών προσφοράς της συγκεκριμένης διανομής και εύχεται σε όλους Καλό Καλοκαίρι!

Επικοινωνία

Οι Ενορίες και τα Ιδρύματα της Ι.Α.Α. μπορούν να αποστέλλουν τις Ανακοινώσεις τους στην διεύθυνση: 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  

Ακούστε Ζωντανά

Ραδιοφωνικός Σταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδος

Κοινωνικά Δίκτυα

© Copyright - Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών - developed by S.R.C.