Ο Αρχιεπίσκοπος στην εις Διάκονον χειροτονία του Σωτήριου Κουτσούρη


28 Ιανουαρίου 2024

28012024mil1
28012024mil2
28012024mil3
28012024mil4
28012024mil5
28012024mil6
28012024mil7
28012024mil8
28012024mil9

Αποστολή για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου τελέσθηκε σήμερα το πρωί στο Ιερό Ησυχαστήριο του Αγίου Πορφυρίου στο Μήλεσι Αττικής η εις Διάκονον χειροτονία του Σωτήριου Κουτσούρη από τον Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο. Συλλειτούργησε ο Επίσκοπος Ζηνουπόλεως κ. Ιάκωβος, ενώ παρέστη και ο εψηφισμένος Μητροπολίτης Μεξικού κ. Ιάκωβος.

Ο νεοχειροτνηθείς αναφέρθηκε στην ζωή και στην πορεία του και ευχαρίστησε όσους τον στήριξαν. Κατόπιν, ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι ο άνθρωπος καλείται να καταλάβει ότι όσο ζει δεν ζει με τα υλικά αγαθά, αλλά ζει κυρίως με τον λόγο του Θεού και απευθυνόμενος προς τον π. Σωτήριο υπογράμμισε: «Όπως ο Χριστός ψάχνει αυτούς τους ανθρώπους έτσι και εσύ καλείσαι να ψάξεις και να τους βρεις, ώστε να γίνει και στο δικό τους σπίτι Σωτηρία, όπως και στο σπίτι του Ζακχαίου, όπως ακούσαμε στην σημερινή Ευαγγελική Περικοπή». Παρότρυνε ακόμη τον π. Σωτήριο να προσεύχεται και να αγωνιά και να μην πάψει να εργάζεται και προς εκείνους που απορρίπτουν τον λόγο του Θεού, διότι είναι και αυτοί παιδιά του Θεού.

Μετά την Θεία Λειτουργία ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε ο Θεός να χαριτώνει τον π. Σωτήριο και να του δίνει και άλλα χαρίσματα από αυτά που έχει, ώστε να είναι ευχάριστος, ευδόκιμος, δημιουργικός όπως θέλουμε όλους τους συνανθρώπους μας και κυρίως τους λειτουργούς της Εκκλησίας.

Πρόσφατα νέα

Επικοινωνία

Οι Ενορίες και τα Ιδρύματα της Ι.Α.Α. μπορούν να αποστέλλουν τις Ανακοινώσεις τους στην διεύθυνση: 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  

Κινητή Μονάδα Υγείας

Oμάδα εθελοντών ιατρών, η οποία πραγματοποιεί επισκέψεις στους Ιερούς Ναούς της Αρχιεπισκοπής, για την παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας, σύμφωνα με το πρόγραμμα. (Ανενεργό λόγω Covid-19).

Αναθεώρηση Συντάγματος

Συμβολή σε έναν ανοικτό διάλογο

Αποστολή

Βοήθησε κι εσύ ν' αλλάξει η ζωή μας

Ακίνητα Ι.Α.Α.

Ακίνητα Ιεράς Αρχιεπισκοπής προς μίσθωση ή παραχώρηση (Κανένα διαθέσιμο)

Ακούστε Ζωντανά

Ραδιοφωνικός Σταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδος

Κοινωνικά Δίκτυα

© Copyright - Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών - developed by S.R.C.