Ο Αρχιεπίσκοπος στην τελετή αποκαλυπτηρίων αναμνηστικής πλάκας για τον μακαριστό Πρωθιερέα του Ι. Ν. Ζωοδόχου Πηγής, Άγγελο Νησιώτη


09 Ιουλίου 2026

09072026agg1
09072026agg2
09072026agg3
09072026agg4
09072026agg5
09072026agg6
09072026agg7
09072026agg8
09072026agg9
09072026agg10
09072026agg11
09072026agg12
09072026agg13
09072026agg14
09072026agg15

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

 

Την συγκίνησή του εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κατά την τελετή των αποκαλυπτηρίων αναμνηστικής πλάκας στη μνήμη του μακαριστού Πρωθιερέα του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής, π. Άγγελου Νησιώτη.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής και παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Χάρης Δούκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών, κ. Γεώργιος Βλάχος, κληρικοί και λαϊκοί.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, η Χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής, υπό τη διεύθυνση του καθηγητή κ. Άγγελου Σώτου, απέδωσε το Μεγαλυνάριο «Ἄξιόν Ἐστιν» και το Απολυτίκιο της Ζωοδόχου Πηγής.

Στη συνέχεια, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Επίσκοπος Χριστουπόλεως κ. Βαρνάβας, τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση.

Για την προσωπικότητα και την πολυσχιδή προσφορά του μακαριστού πατρός Αγγέλου μίλησε αρχικά ο Πρωτοπρεσβύτερος και Προϊστάμενος του Ναού, π. Ηλίας Δροσινός, ενώ στη συνέχεια σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Χάρης Δούκας.

Στον χαιρετισμό του, ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε θερμά τον π. Ηλία για την πρωτοβουλία, επισημαίνοντας ότι δίνει την ευκαιρία σε όσους δεν γνώρισαν από κοντά τον π. Άγγελο να έρθουν, έστω και λίγο, σε επαφή με το ποιμαντικό έργο και την πολύτιμη προσφορά του.

Όπως ανέφερε, ως μαθητής θυμόταν τον π. Άγγελο και τη ζωντανή παρουσία του στον ναό, γεγονός που καθιστούσε τη συγκεκριμένη εκδήλωση ιδιαίτερα συγκινητική. Παράλληλα, ευχαρίστησε τον π. Ηλία και τον Δήμαρχο Αθηναίων για τη συμβολή τους στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης, ενώ συνεχάρη ιδιαίτερα τον Προϊστάμενο του ναού για την υλοποίηση της πρωτοβουλίας.

Ολοκληρώνοντας, ευχήθηκε η μνήμη και το παράδειγμα του π. Αγγέλου να συνεχίσουν να εμπνέουν και να καθοδηγούν όλους στον δρόμο της χριστιανικής ζωής.

Τον Μακαριώτατο συνόδευε ο Επίσκοπος Ταλαντίου κ. Θεολόγος, Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως (ΙΠΕ) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Αξίζει να σημειωθεί ότι, στο πλαίσιο της διατήρησης της πνευματικής κληρονομιάς του πρωτοπόρου ιερέα, το Ίδρυμα έχει προχωρήσει στην πλήρη ψηφιοποίηση του συνόλου του έργου του μακαριστού π. Άγγελου Νησιώτη.

Μετά το πέρας των ομιλιών, οι παριστάμενοι εξήλθαν στον εξωτερικό χώρο του ναού. Εκεί, η Χορωδία έψαλε τον ύμνο «Αναστήσονται οι Νεκροί» και αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε η επίσημη αποκάλυψη της αναμνηστικής πλάκας, η οποία θα κοσμεί εφεξής τον τοίχο του Ιερού Ναού, αποτελώντας μόνιμη υπενθύμιση μιας εμβληματικής ιερατικής μορφής.

Πρόσφατα νέα

Επικοινωνία

Οι Ενορίες και τα Ιδρύματα της Ι.Α.Α. μπορούν να αποστέλλουν τις Ανακοινώσεις τους στην διεύθυνση: 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  

Ακούστε Ζωντανά

Ραδιοφωνικός Σταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδος

Κοινωνικά Δίκτυα

© Copyright - Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών - developed by S.R.C.