Με παράδοση γυαλιών από ΚΕΣΟ & ΠΕΟΟ η πρώτη δράση του 2023!!


10 Ιανουαρίου 2023

keso-glasses20231
keso-glasses20232
keso-glasses20233

Πρώτη επίσκεψη του 2023 έγινε στην Στέγη Θηλέων Π. Φάληρο - Άγιος Αλέξανδρος, ώστε να παραδοθούν τα έξι ζευγάρια γυαλιά στα φιλοξενούμενα κορίτσια της Στέγης. Πρόκειται για ένα Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό, που ιδρύθηκε το 1942. Σήμερα η Στέγη είναι ΝΠΙΔ εποπτεύεται από το Υπ. Εργασίας και την Αναπληρωτή Υπουργό κα Δόμνα Μιχαηλίδου - Domna Michailidou και κατ΄ακολουθία την ευθύνη του έχει η Περιφέρεια Αττικής – Ν. Τομέα.

Φιλοξενεί κορίτσια από 6 έως 24 ετών, άπορα, ή ορφανά ή κακοποιημένα που προέρχονται από διαλυμένες οικογένειες. Αποστολή της Στέγης είναι η προστασία, η μόρφωση, η επαγγελματική και κοινωνική αποκατάσταση των φιλοξενούμενων κοριτσιών.

Την συγκεκριμένη δομή είχαν επισκεφτεί το απόγευμα της 7ης Δεκεμβρίου ο κ. Γιώργος Κλάδος εκ μέρους της peoo.gr - Πανελλήνια Ένωση Οπτικών Οπτομετρών και ο Κωνσταντίνος Σαλεβουράκης εκ μέρους του ΚΕ.Σ.Ο- Εκκλησιαστικό ίδρυμα της ΙΑΑ που κόμισε και σοκολατοειδή από τα περισσεύματα του Κοινωνικού Παντοπωλείου του φορέα μας.

Το απόγευμα της 9ης Ιανουαρίου 2023 ο κ. Γιώργος Κλάδος εκ μέρους της peoo.gr - Πανελλήνια Ένωση Οπτικών Οπτομετρών, η κα Μαίρη Πίνη Γεν. Διευθύντρια και ο Κωνσταντίνος Σαλεβουράκης εκ μέρους του ΚΕ.Σ.Ο- Εκκλησιαστικό ίδρυμα της ΙΑΑ επισκέφθηκαν την Στέγη Θηλέων Π.Φάληρο - Άγιος Αλέξανδρος, για να παραδώσουν τα γυαλιά στα κορίτσια.

Μας υποδέθηκε η Διευθύντρια της Στέγης κα Νικολέττα Μπρέζα και η παιδαγωγός κα Δήμητρα Καφούρου. Η διευθύντρια μας εξομολογήθηκε ότι «σήμερα η Στέγη αντιμετωπίζει πάρα πολλά προβλήματα κυρίως οικονομικά, καθώς τα τέσσερα τελευταία χρόνια δεν έχει λάβει κρατική επιχορήγηση. Αποτέλεσμα αυτού είναι να μειωθεί το προσωπικό στο ελάχιστο δυνατό, να βγαίνουν με δυσκολία οι βάρδιες, να υπάρχει δυσκολία στην καταβολή μισθών, ασφάλιστρων, δόσεων εφορίας αλλά και στην κάλυψη των αναγκών των παιδιών και του κτηρίου. Βασιζόμαστε στις χορηγίες της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και των φιλάνθρωπων, όπως εσείς».

Η κα Μπρέζα πριν φύγουμε, μας ευχαρίστησε θερμά ΚΕ.Σ.Ο- Εκκλησιαστικό ίδρυμα της ΙΑΑ  και την  ΠEOO(peoo.gr) - Πανελλήνια Ένωση Οπτικών Οπτομετρών για το ενδιαφέρον που δείξαμε ως φορείς για την Στέγη και τα παιδιά της. Τόνισε ότι η βοήθειά μας είναι πολύτιμη, δίνει μεγάλη χαρά στα παιδιά και δύναμη στο προσωπικό, να συνεχίσουν το δύσκολο έργο τους.

Η κα Μαίρη Πίνη υποσχέθηκε στην κα Μπρέζα, ότι θα είναι στη διάθεση της για συνεργασία και τόνισε πως αυτές οι φιλανθρωπικές δράσεις του ΚΕ.Σ.Ο- Εκκλησιαστικό ίδρυμα της ΙΑΑ έχουν την ευλογία του Μακαριώτατου.

Επικοινωνία

Οι Ενορίες και τα Ιδρύματα της Ι.Α.Α. μπορούν να αποστέλλουν τις Ανακοινώσεις τους στην διεύθυνση: 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  

Κινητή Μονάδα Υγείας

Oμάδα εθελοντών ιατρών, η οποία πραγματοποιεί επισκέψεις στους Ιερούς Ναούς της Αρχιεπισκοπής, για την παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας, σύμφωνα με το πρόγραμμα. (Ανενεργό λόγω Covid-19).

Αναθεώρηση Συντάγματος

Συμβολή σε έναν ανοικτό διάλογο

Αποστολή

Βοήθησε κι εσύ ν' αλλάξει η ζωή μας

Ακίνητα Ι.Α.Α.

Ακίνητα Ιεράς Αρχιεπισκοπής προς μίσθωση ή παραχώρηση (Κανένα διαθέσιμο)

Ακούστε Ζωντανά

Ραδιοφωνικός Σταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδος

Κοινωνικά Δίκτυα

© Copyright - Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών - developed by S.R.C.