Μαθήματα Επαγγελματικού Προσανατολισμού του ΚΕ.Σ.Ο στο 6o ΓΕΛ Αθηνών


11 Νοεμβρίου 2023

keso-gel1
keso-gel2
keso-gel4
keso-gel3

Μαθήματα Επαγγελματικού Προσανατολισμού στο γνώριμο μας 6ο ΓΕΛ Αθηνών παραδόθηκαν στις (9/10) από την Σύμβουλο Επαγγελματικού Προσανατολισμού –συνεργάτη του ΚΕ.Σ.Ο κα Ειρήνη Ανδριώτη και τον υπεύθυνο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων Κωνσταντίνο Σαλεβουράκη. Είναι η πρώτη επίσκεψη της σχολικής χρονιάς 2023-2024, που πραγματοποιήθηκε τον 11ο μήνα του χρόνου, ενώ είχαν προηγηθεί άλλες δύο επισκέψεις αρχές του 2023 και εντάσσονταν στην προηγούμενη σχολική περίοδο. Οι επισκέψεις έγιναν στα πλαίσια των συνοδευτικών μέτρων του ΤΕΒΑ, βάση της Σύμπραξης, που υπάρχει με το Δήμο Αθηναίων.

Το κλιμάκιο του ΚΕ.Σ.Ο είχε την αρωγή μέσα στο σχολείο της θεολόγου, υπεύθυνη καθηγήτρια για αντίστοιχες εκδηλώσεις κας Μαρίας Παπακώστα. Η παρουσίαση έγινε σε 3 τμήματα της Ά λυκείου. Αναλύθηκαν οι σχολές και οι κατευθύνσεις που μπορούν να επιλέξουν οι μαθητές στη Β´.

Τα παιδιά ζήτησαν πληροφορίες για το Κέντρο Στήριξης Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Πώς ο φορέας μας στηρίζει και βοηθάει την Οικογένεια. Ο Κωνσταντίνος Σαλεβουράκης Μετέφερε τις ευχές του Μακαριωτάτου, του Αναπληρωτή Προέδρου κ. Αγαθάγγελου και της Διευθύντριας του ΚΕ.Σ.Ο κας Μαίρης ΠΙνη. Προς αυτή την επίλυση των αποριών συνέβαλαν και τα banner με το πληροφοριακό υλικό του φορέα, που προκαλούσαν ερεθίσματα αποριών στο μαθητικό ακροατήριο.

Οι μαθητές των τριών τμημάτων του Λυκείου εξέφρασαν έναν έντονο προβληματισμό για τις κοινωνικές –οικονομικές συνθήκες, που ακόμα επικρατούν. Προσπαθούσαν να πάρουν απάντηση πως τα πτυχία τους θα έχουν το αντίκρισμα των αξιών και των κόπων τους, με το καταλυτικό προβληματισμό «Πόσα λεφτά θα πάρουν?».

Οι προβληματισμοί τους, έχουν εξήγηση, διότι τα συγκεκριμένα παιδιά είναι μέλη οικογενειών, που οι γονείς τους, υπέστησαν όλες τις συνέπειες της Οικονομικής κρίσης και των Μνημονίων.

Τα σημερινά παιδιά έχουν ενστερνιστεί τις αγωνίες των γονέων και της ευρύτερης οικογένεια τους, βίωσαν την απαξίωση των πτυχίων των γονιών τους. Τους είδαν να τα κλειδώνουν στο συρτάρι και να αναζητούν εργασία για την αντιμετώπιση της καθημερινότητας, ακόμα και στη συλλογή των σκουπιδιών. Όλα αυτά έχουν οδηγήσει τα παιδιά να έχουν αναγάγει στην κορυφή της αξιολόγησης των προτεραιοτήτων των ακαδημαϊκών επιλογών τους,με το άμεσο χρήμα.

Με διερευνητικό πνεύμα «βομβάρδισαν» την κα Ανδριώτη με ερωτήσεις για επαγγέλματα του μέλλοντος κι για νέα τμήματα, που δημιουργούνται ή συγχωνεύονται στα πανεπιστήμια, ώστε να φτιάξουν την προσωπική τους πυξίδα των αναζητήσεων και των προτεραιοτήτων τους.

Επικοινωνία

Οι Ενορίες και τα Ιδρύματα της Ι.Α.Α. μπορούν να αποστέλλουν τις Ανακοινώσεις τους στην διεύθυνση: 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  

Κινητή Μονάδα Υγείας

Oμάδα εθελοντών ιατρών, η οποία πραγματοποιεί επισκέψεις στους Ιερούς Ναούς της Αρχιεπισκοπής, για την παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας, σύμφωνα με το πρόγραμμα. (Ανενεργό λόγω Covid-19).

Αναθεώρηση Συντάγματος

Συμβολή σε έναν ανοικτό διάλογο

Αποστολή

Βοήθησε κι εσύ ν' αλλάξει η ζωή μας

Ακίνητα Ι.Α.Α.

Ακίνητα Ιεράς Αρχιεπισκοπής προς μίσθωση ή παραχώρηση (Κανένα διαθέσιμο)

Ακούστε Ζωντανά

Ραδιοφωνικός Σταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδος

Κοινωνικά Δίκτυα

© Copyright - Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών - developed by S.R.C.