Βυζαντινή, ρωσική και συμφωνική χριστουγεννιάτικη συναυλία


22 Δεκεμβρίου 2021

synaylia-faneromeni1
synaylia-faneromeni3
synaylia-faneromeni2
synaylia-faneromeni5
synaylia-faneromeni6
synaylia-faneromeni8
synaylia-faneromeni10
synaylia-faneromeni12

Με εξαιρετική επιτυχία –και την τήρηση όλων των απαιτούμενων υγειονομικών μέτρων- πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη συναυλία με βυζαντινούς ύμνους, ρωσικούς ύμνους και συμφωνική μουσική και με τη συμμετοχή τριών μουσικών σχημάτων, την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου, στις 6.30 μ.μ., στον Καθεδρικό Ι. Ναό Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού.

Η Συναυλία έφερε τον τίτλο «Τα σύμπαντα σήμερα γεμίζουν από χαρά», ο οποίος λήφθηκε από τα λόγια του ύμνου «Τὰ σύμπαντα σήμερον, χαρᾶς πληροῦνται», που ψάλλουμε στον Όρθρο των Χριστουγέννων.

Συμμετείχαν η Βυζαντινή Χορωδία Αθηνών, υπό τη διεύθυνση του Λαμπαδαρίου κ. Διονυσίου Θανασούλη, η Ρωσική Χορωδία Ι. Ναού Αγ. Τριάδος οδού Φιλελλήλων, την οποία διευθύνει ο κ. Βαλέριος Ορέσκιν, και η Παιδική Nεανική Συμφωνική Ορχήστρα, υπό την αιγίδα της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, σε διεύθυνση της κ. Νίνας Πατρικίδου. Το πρόγραμμα παρουσίασε  ο Αρχιμανδρίτης Συνέσιος Βικτωράτος, Προϊστάμενος του Ι. Ναού Αγ. Τριάδος οδού Φιλελλήνων. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Αρχιμανδρίτης π. Συμεών Βενετσιάνος, ως εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

 Η συναυλία συνδιοργανώθηκε από το Ίδρυμα Νεότητας και Οικογένειας της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, τον Ι. Ναό Αγ. Τριάδος οδού Φιλελλήλων και τον Ι. Ναό Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού.

Στο τέλος, μία ακόμη ευχάριστη έκπληξη για όλους, οι υπεύθυνοι των δύο Ναών είχαν φροντίσει για νηστήσιμο χριστουγεννιάτικο κέρασμα για όλους, με ελληνικές αλλά και ρωσικές συνταγές!

Επικοινωνία

Οι Ενορίες και τα Ιδρύματα της Ι.Α.Α. μπορούν να αποστέλλουν τις Ανακοινώσεις τους στην διεύθυνση: 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  

Συχνή Επικοινωνία

Γραφείο Γάμων και Διαζυγίων: 210 3352322, 2103352347, 2103352315 Γραφείο Προσωπικού: 210 3352306, 2103352310 Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμόρφωσης: 210 3352364

Κινητή Μονάδα Υγείας

Oμάδα εθελοντών ιατρών, η οποία πραγματοποιεί επισκέψεις στους Ιερούς Ναούς της Αρχιεπισκοπής, για την παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας, σύμφωνα με το πρόγραμμα

Αναθεώρηση Συντάγματος

Συμβολή σε έναν ανοικτό διάλογο

Αποστολή

Βοήθησε κι εσύ ν' αλλάξει η ζωή μας

Ακίνητα Ι.Α.Α.

Ακίνητα Ιεράς Αρχιεπισκοπής προς μίσθωση ή παραχώρηση

Ακούστε Ζωντανά

Ραδιοφωνικός Σταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδος

Κοινωνικά Δίκτυα

© Copyright - Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών - developed by S.R.C.